slider-image

Despre vindecare, suplimente si fitoterapie

Theta Healing Delia TurcanToti oamenii vorbesc despre vindecare,multi se roaga pentru ea, multi spera sa se vindece…
Dar cati ne punem cu adevarat intrebarea CE ESTE VINDECAREA?
Vindecarea cuprinde toate aspectele vietii noastre, si e mai mult decat simpla stare de bine fizica. Atunci cand corpul este atins, si modificarile sunt deja structurale, e semn ca, de fapt, demult au inceput modificarile – care mai intai au fost functionale-dezechilibre de functionare normala a organelor, si-mai inaintea acestora-lucrurile nu au stat bine in sufletul nostru,in emotiile noastre,in inima noastra -aceea in care tinem iubirea si grija pentru ceilalti,nu au stat bine in mintea noastra-atunci cand modul nostru de a vedea lumea a izvorat din egoism,orgoliu,frica…

Deci boala e mai mult decat un ulcer,o tumora,o hiperten
siune-e un DEZECHILIBRU,care poate incepe oriunde in corpul nostru,in inima noastra,in mintea noastra…De aceea,cel mai intelept lucru pe care-l putem face, ca terapeuti, este sa restabilim echilibrul prin mijloace blande, care ne stau la indemana-este ceea ce noi, terapeutii numim “terapie holistica” – pentru ca se adreseaza omului ca intreg-omului, IMPREUNA cu viata lui…pentru ca suntem intr-un moment in care avem nevoie sa ne vindecam relatiile,sa ne vindecam finantele,sa ne vindecam relatiile,sa ne vindecam viata!

Stiu ca este mult mai simplu,si mai comod sa nu ne asumam nici o responsabilitate,si sa inghitim un pumn de pastile,pentru ca maine sa le inghitim din nou.Am fost invatati ca vindecarea inseamna sa inghitim pastile, fara ca noi, ca pacienti sa contribuim cu ceva…fie si cu un regim mai sanatos…Nimeni nu este impotriva medicinii alopate, ci avem tot respectul si toata consideratia pentru munca enorma a unor oameni care si-au petrecut viata invatand, si isi asuma responsabilitatea pentru viata unor oameni!

Intotdeauna medicina merita respect si merita luata in considerare, salveaza mereu atatea vieti…dar sunt diferente in modul de a vedea un pacient, si de a gandi ceea ce este util unei persoane-ce anume ar putea s-o ajute-in acel mod numit “medicina preventiva”, care este ceea ce Organizatia Mondiala a Sanatatii promoveaza deja in ultimii ani.

Terapiile holistice-care includ homeopatia, fitoterapia, gemoterapia, aromaterapia, terapia Bowen, terapiile energetice,Theta healing, nutritia omului sanatos si a omului bolnav, terapia cu flori Bach,si alte ramuri ale terapiilor numite “complementare” – iau in considerare omul ca intreg, fiind metode prin care cautam sa lucram IMPREUNA cu organismul uman, sa-l ajutam si sa-l sustinem, pentru ca el sa poate aduce acel echilibru care inseamna sanatate. De aceea se afirma ca toate aceste terapii lucreaza pentru si impreuna cu organismul, respectandu-i echilibrul, si sustinandu-i sistemul imun.

Poate ca cele mai potrivite cuvinte sunt cele ale lui Hahnemann, fondatorul stiintei numita homeopatie, care spune in lucrarea sa de capatai – ORGANON AL ARTEI MEDICALE: “Idealul cel mai inalt al terapiei este refacerea rapida,blanda si permanenta a sanatatii, sau, altfel spus, anihilarea in intregime a bolii pe calea cea mai scurta, mai sigura si mai putin daunatoare,conform unor principii usor de inteles “.

Resursele pe care la avem la indemana sunt toate darurile naturii care sutin sistemul imun-plante, minerale, vitamine, enzime, aminoacizi, si toate acele miraculoase remedii homeopate – care sunt instrumentele noastre utile in restabilirea echilibrului pierdut in mijlocul acestei lumi in care traim, in aceste conditii de stres continuu la care suntem supusi fara incetare, si care ne afecteaza echilibrul lumii noastre interioare in multe moduri, si noi incercam sa facem fata acestei avalanse de factori agresivi cum putem mai bine.

Doar ca, uneori, posibilitatile noastre de a raspunde adecvat sunr depasite, si simtim pur si simplu ca suntem depasiti de situatie, fie ca e o infectie, o tumora, o afectiune cardiaca, o stare de anxietate, de depresie, relationala, sau chiar spirituala.

Caile naturale de vindecare pot fi aplicate in combinatie cu tratamentul medical conventional, daca acest lucru este necesar. Tratamentul alopat, desigur, se face numai sub supraveghere si indrumare medicala de specialitate.
Acum permiteti-mi sa va prezint pe rand principiile de tratament pentru acele metode de terapie naturala care imi sunt familiare…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply