Dezvoltare personala

Pentru toti cei care intampina dificultati in a-si realiza obiectivele si a-si atinge potentialul creator, tehnicile de dezvoltare personala pot fi de un real folos pentru a depasi blocajele si temerile. Aceste tehnici se combina armonios cu autocunoasterea si cu construirea unei imagini pozitive despre sine, pentru ca o imagine pozitiva ajuta la cresterea increderii in sine si la dezvoltarea unei atitudini benefice, specifica invingatorilor. Cu un exercitiu constant si perseverent, chiar si cei mai tematori si neincrezatori in ei insisi vor ajunge curand stapani pe propria viata, creandu-si drumul asa cum si-l doresc si nemaifiind simple victime ale destinului sau nenorocului.

Cursuri de dezvoltare personala

Viata este un dar pe care il primim pentru a evolua spiritual, iar aceasta evolutie presupune sa lucram pe mai multe planuri. Poate fi vorba despre planul fizic, psihic, emotional sau social si este bine sa lucram in mod armonios asupra tuturor, fara a neglija niciunul dintre acestea. Sunt cursuri de dezvoltare personala care ne pot oferi solutii si instrumente menite sa ne ajute sa depasim obstacolele si sa trecem la urmatorul pas, sa evoluam personal si profesional, sa constientizam in fiecare clipa cine suntem si ce facem. Un rol foarte important in acest proces de evolutie il detine autocunoasterea si crearea unei imagini cat mai pozitive si increzatoare despre noi insine.

Dezvoltare personala copii

In cadrul unui curs de dezvoltare personala pentru copii se pune accent pe metode despre cum se pot aborda situatiile diferite de viata prin care ei trec, metode despre cum se pot apropia de alti copii de aceeasi varsta si cum pot crea relatii armonioase si pozitive cu acestia. Vor invata tehnici despre cum sa dezvolte o comunicare asertiva si cum sa isi cunoasca resursele si calitatile personale si a celor din jur. Este bine ca ei sa invete ca pot lucra cu propria persoana indiferent de varsta, ca exista solutii pentru a se dezvolta si a descoperi lucruri frumoase despre ei insisi si cei din jur. Daca deprind aceste tehnici inca de mici, ei vor avea, pentru toata viata, un instrument puternic pentru a-si crea un drum frumos si plin de armonie.

Dezvoltare personala pdf

In cartile de dezvoltare personala pdf se va pune accent pe autocunoastere si crearea unei imagini de sine pozitiva si increzatoare. Astfel, va fi usor sa avem un comportamentul asertiv si sa dezvoltam relatii in care nu nu sfiim sa ne exprimam ferm si spontan propriile ganduri si simtiti, tinand cont totodata si de punctul de vedere si de drepturile celor din jur. O persoana asertiva se cunoaste si stie care ii sunt nevoile si dorintele si este capabila sa poarte discutii ferme, fara a nutri ulterior resentimente si stari negative. Ea poate spune “nu” si poate refuza propunerile celorlalti daca nu rezoneaza cu ele, fara teama ca va fi judecata sau ca va pierde din popularitate. Totodata, va stii sa spuna “da” si sa isi asume total deciziile pe care le ia daca sunt in concordanta cu ceea ce simte si crede.

Plan de dezvoltare personala

Pentru a evolua si a reusi in ceea ce ne-am propus un plan de dezvoltare personala poate fi de un real ajutor. Insa, pentru ca acesta sa aiba efect, este primordial ca tu insuti sa iti doresti aceasta evolutie si sa crezi in tehnicile si metodele pe care le aplici. Dezvoltarea nu se produce niciodata de la sine si este nevoie de o lucrare constienta si continua cu noi insine. Desigur, in acest proces vor fi si momente in care ne vom indoi de rezultate, vor aparea piedici si evenimente care ne vor testa hotararea. Nu este simplu, dar, daca vrei cu adevarat schimbarea primul pas este deja facut, iar ea se va produce!

Curs dezvoltare personala

Un curs de dezvoltare personala iti ofera instrumente pentru a atinge starea de congruenta intre ceea ce esti, ceea ce simti si ceea ce faci. Un om care actioneaza in aceasta stare de congruenta este un om echilibrat si increzator in sine, iar el isi construieste viata pas cu pas in deplina armonie cu el insusi si cu cei din jur. Nu mai este o victima a ghinionului si destinului si devine creatorul propriei vieti! Pentru a reusi acest lucru, insa, este foarte important ca cel in cauza sa isi doreasca dezvoltarea si sa fie dispus sa lucreze constant si consecvent pentru evolutia lui personala.

Autocunoastere si dezvoltare personala

Daca ai ajuns la concluzia ca viata ta nu este deloc asa cum iti doresti, ca te-ai indepartate de ceea ce esti cu adevarat, ca ai ajuns intr-un punct in care actionezi contrar a ceea ce simti si gandesti, ca esti asemeni unei frunze batute de vant, adica o victima cu care destinul face doar ce vrea el, este momentul sa te repliezi si sa te orientezi catre autocunoastere si dezvoltare personala. Sunt multe tehnici si metode care te pot ajuta sa schimbi macazul pentru trenul vietii tale si, din victima a sortii sa devii creatorul unei vieti implinite si armonioase. Dar, pentru ca asta sa se intample, e necesar sa iti doresti schimbarea si sa lucrezi pentru dobandirea ei, tu cu tine insuti.

Tehnici dezvoltare personala

Sunt momente in viata in care simtim ca pierdem congruenta intre ceea ce simtim, ceea ce facem si ceea ce suntem. Este firesc ca in procesul de evolutie spirituala sa trecem si prin aceste etape, pentru ca ele ne pregatesc pentru urmatorul pas. Pentru cei care sunt constienti de procesul evolutiv si vor sa regaseasca echilibru intre ceea ce sunt si ceea ce fac, exista tehnici de dezvoltare personala care pot fi de ajutor. Pentru fiecare dintre noi este metoda cea mai potrivita si, daca am gasit-o, este suficient sa o folosim pe aceea cu perseverenta si incredere. Desigur, putem incerca si alte tehnici, nimic nu ne este interzis, atata timp cat simtim ca ele sunt benefice si ne ajuta sa ne regasim.

Consilier dezvoltare personala

Cea mai grea lucrare este aceea pe care trebuie sa o faci tu cu tine insuti, pentru ca orgoliul va face tot posibilul sa te impiedice sa vezi clar care sunt punctele asupra carora este necesar sa lucrezi, sa te autoevaluezi si sa te indrepti. De aceea, un consilier de dezvoltare personala poate fi de folos. Acesta este o persoana special instruita si pregatita pentru a te ajuta sa intelegi unde ai de lucrat pentru a deveni independent si increzator si a prelua fraiele propriei vieti. De asemenea, poate fi un prieten de suflet care te cunoaste bine si care, cu asertivitate si blandete, te poate calauzi. Si, deloc in ultimul rand, un preot cu har si credinta, prin energia lui benefica si curativa, poate fi si el un foarte bun consilier de dezvoltare personala.

Exercitii de dezvoltare personala

Asa cum un culturist merge zilnic la sala pentru a-si intretine si dezvolta masa musculara, ar trebui ca, fiecare dintre noi, zilnic sa facem exercitii de dezvoltare personala. Ele pot fi tehnici simple care sa ne ajute sa ne autocunoastem si sa atingem congruenta intre ceea ce suntem, ceea ce simtim si ceea ce facem. Pentru fiecare dintre noi exista tehnica cea mai potrivita, asa ca, odata ce am gasit instrumentul de care avem nevoie, nu mai ramane decat sa il folosim zilnic, cu perseverenta si constienta. Astfel, zi dupa zi, din victime ale sortii si ale hazardului, vom deveni creatorii unei vieti pline de armonie.

Activitati de dezvoltare personala

Ne nastem pentru a evolua si a trai o viata plina de armonie, iar aceasta evolutie trebuie sa se reflecte pe toate planurile, atat pe cel fizic, cat si pe cel psihic si emotional. Nu putem sa ne concentram doar pe unul din acestea, pentru ca vom ajunge la un dezechilibru care blocheaza evolutia. Mai mult, fiecare dintre noi vine inzestrat cu un har sau chiar mai multe, adica poarta cu sine daruri menite sa il ajute pe drumul autocunoasterii si al dezvoltarii personale. Sunt instrumente pe care le putem folosi in activitati de dezvoltare personala pentru a avea un rezultat cat mai bun.

Ce inseamna dezvoltare personala

Este bine de stiut ca a citi carti de dezvoltare personala fara a aplica nimic din ele, a merge la cursuri de dezvoltare personala fara a folosi ulterior tehnicile prezentate, a urmari filme si bloguri de dezvoltare personala dar fara a misca niciun deget pentru a lucra cu tine insuti, nu este deloc dezvoltare personala, ci doar un joc al ego-ului. Totusi, ce inseamna dezvoltarea personala? Sigur, toate instrumentele enumerate mai sus sunt utile, dar numai daca le si folosesti in viata ta, constient si perseverent. Dezvoltarea personala presupune un exercitiu continuu cu tine insuti. Este o lucrare interioara, dificila, dar,  cu siguranta, este cea mai importanta lucrare pe care o poti face in aceasta viata.

Training dezvoltare personala

E bine sa stii ca degeaba mergi la un training de dezvoltare personala daca nu aplici ceea ce ai invatat acolo. Munca cu tine insuti este, cu siguranta, cea mai dificila dintre toate muncile, dar si cea mai importanta munca pe care o poti face in aceasta viata. Omul este o fiinta spirituala capabila sa evolueze si sa se dezvolte continuu, iar el trebuie sa actioneze constant si echilibrat, atat pe plan fizic cat si pe plan psihic si emotional. Procesul se va imbina armonios cu autocunoasterea si crearea unei imagini cat mai pozitive despre noi insine si,treptat, va realiza o congruenta intre ceea ce suntem, ceea ce simtim si ceea ce facem.

Dezvoltare personala femei

Femeia, fata de barbat, detine atuul unei intuitii puternice, ea fiind inzestrata din nastere cu aceasta calitate, mai mult decat un barbat. Aceasta intuitie ii va fi de un real folos pe drumul evolutiei spirituale, pentru ca o va ajuta sa inteleaga si sa accepte mai usor acele aspecte nevazute si firesti, pentru care un barbat are nevoie de dovezi si explicatii stiintifice si logic expuse. Astfel se explica de ce la training-urile de dezvoltare personala femeile sunt mai multe, intotdeauna, decat barbatii! Ele nu au nevoie de justificari si explicatii suplimentare, ele cred, pur si simplu, in eficacitatea metodelor prezentate si, prin urmare, sunt cu mult mai deschise si perseverente decat barbatii.

Dezvoltare personala barbati

Femeia poate fi pentru un barbat o adevarata necunoscuta, o entitate ilogica si aproape imposibil de inteles. De aceea, la multe din cursurile de dezvoltare personala pentru barbati se va atinge si acest subiect. De obicei solutiile sunt simple si toate pleaca de la sinceritatea fata de ei insisi, onestitate si dezvoltarea darului de a asculta si empatiza cat mai mult cu femeia. Dar, fara sinceritatea aceea de inceput fata de el insusi, barbatul nu va reusi sa dezvolte o relatie armonioasa cu o femeie, pentru ca nu are o imagine clara despre sine si va cauta, intotdeauna, sa se apere de femeie, avand sentimentul ca aceasta incearca sa il schimbe. Daca ar avea o imagine clara despre sine si ar fi sincer, ar intelege ca schimbarea aceea pe care o traieste este una benefica si fireasca pentru evolutia personala.

Dezvoltare personala online cursuri

Evolutia personala este continua, chiar daca ea trece prin etape diverse, prin salturi mari si chiar prin stagnari temporare. Sunt momente in viata in care parca simtim ca batem pasul pe loc si ca pierdem congruenta intre ceea ce suntem, ceea ce simtim si ceea ce facem si atunci un mentor ne poate ajuta sa ne deblocam. Din fericire, tehnica ne ofera azi posibilitatea de a opta pentru dezvoltare personala online prin cursuri special pregatite in acest sens. Avem nevoie doar de dorinta de a face un pas nou pe drumul evolutiei personale si de o conexiune buna la internet.