A apelat Darwin la homeopatie? - Delia Țurcan
Bine ați venit în acest site, care este dedicat tuturor celor care CAUTĂ, tuturor celor care deja SUNT, celor care doresc să se schimbe și caută un mijloc cât mai eficient și mai rapid de a o face. Este un site de medicină, dar în același timp este un site care se ocupă de teme legate de evoluție personală, de cunoaștere de sine, de creștere a iubirii din sufletul nostru, de meditație, de vindecare și multe alte teme. Folosiți formularul de înscriere pentru a vă înscrie la Cursuri de ThetaHealing, Access Bars, Procese de corp, Access Energetic FaceLift, Cursuri Homeopatie, Retreat-uri energetice, webinarii gratuite
Cursuri ThetaHealing, Cursuri Access Bars, Procese de corp, Cursuri Homeopatie
2702
post-template-default,single,single-post,postid-2702,single-format-standard,bridge-core-2.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-default,elementor-kit-15615
charles_darwin_photograph_by_ernest_edwards_1867 darwin homeopatie

A apelat Darwin la homeopatie?

Charles Darwin(1809-1882) a fost un om de stiinta britanic care a scris despre cum evolutia si selectia naturala a speciilor joaca un rol central in biologie si dezvoltarea umana.

A scris celebra carte Originea speciilor(1859)-lucru bine cunoscut tuturor.

Putini stiu insa ca el a avut beneficii serioase de pe urma tratamentului homeopat. Daca nu ar fi fost tratat homeopat cu zece ani inainte de publicarea cartii, cel mai probabil aceasta nu ar mai fi aparut.

Incepand cu 1837, in urma unei calatorii absolut aventuroase de 5 ani pe coasta Americii de sud, a inceput sa acuze frecvent dureri de stomac, episoade de varsaturi, furuncule frecvente, palpitatii, tremuraturi, si alte simptome. Acestea deveneau mai grave in perioade de stres. Tratamentele ortodoxe din acea vreme n-au avut nici un rezultat, in fapt starea lui s-a inrautatit,

In 1847 au inceput sa se adauge si lesinuri, si deasemeni a inceput sa vada puncte in fata ochilor. El scria ca nu era capabil sa faca nimic una pana la trei zile, atat era de rau.

Un coleg de vas i-a povestit despre Dr James Gully, un absolvent al facultatii din Edimburg, care alica tratamente precum hidroterapia, dieta, homeopatie.

Darwin si-a luat familia-sotia Emma si cei sapte copii si a purces la spa ul dr Gully.

El scrie, plangandu-se ca-Dr Grieve i-a dat medicamente homeopate de trei ori pe zi, pe care le-a luat cuminte, dar fara dram de incredere.Cu tot scepticismul lui, doar doua zile mai tarziu a recunoscut ca se simtea atat de bine, incat putea spera ca sanatatea lui se va putea reface.

La opt zile dupa aceea i-a aparut o eczema pe picioare, odata cu imbunatatirea considerabila a starii lui mental-emotionale(bine cunoscuta agravare homeopata, semn clar ca remediul functiona) si fizice.

Dupa o luna nu mai avea varsaturi, luase in greutate si putea merge pe jos sapte mile.

Dupa 16 sapatamani s-a putut intoarce acasa sa-si termine importanta opera, intr-o stare de sanatate aproape perfecta, dupa cum va scrie el insusi.

In ciuda spectaculoasei vindecari, el nu va scrie niciodata public si nu va atribui nici un beneficiu homeopatiei direct. Si asta deoarece, desi homeopatia era apreciata in randul regalitatii, a oamenilor bogati si puternici ai vremii, ea era foarte atacata de medicii ortodocsi si de oamenii de stiinta. Intrucat era pe punctul de a-si propune noile idei, si teoria lui starnea deja controverse, s-ar fi sinucis profesional literalmente daca ar fi aparat homeopatia public.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.