Articole Theta Healing

Charles Darwin(1809-1882) a fost un om de stiinta britanic care a scris despre cum evolutia si selectia naturala a speciilor joaca un rol central in biologie si dezvoltarea umana.

A scris celebra carte Originea speciilor(1859)-lucru bine cunoscut tuturor.

Putini stiu insa ca el a avut beneficii serioase de pe urma tratamentului homeopat. Daca nu ar fi fost tratat homeopat cu zece ani inainte de publicarea cartii, cel mai probabil aceasta nu ar mai fi aparut.

Incepand cu 1837, in urma unei calatorii absolut aventuroase de 5 ani pe coasta Americii de sud, a inceput sa acuze frecvent dureri de stomac, episoade de varsaturi, furuncule frecvente, palpitatii, tremuraturi, si alte simptome. Acestea deveneau mai grave in perioade de stres. Tratamentele ortodoxe din acea vreme n-au avut nici un rezultat, in fapt starea lui s-a inrautatit,

In 1847 au inceput sa se adauge si lesinuri, si deasemeni a inceput sa vada puncte in fata ochilor. El scria ca nu era capabil sa faca nimic una pana la trei zile, atat era de rau.

Un coleg de vas i-a povestit despre Dr James Gully, un absolvent al facultatii din Edimburg, care alica tratamente precum hidroterapia, dieta, homeopatie.

Darwin si-a luat familia-sotia Emma si cei sapte copii si a purces la spa ul dr Gully.

El scrie, plangandu-se ca-Dr Grieve i-a dat medicamente homeopate de trei ori pe zi, pe care le-a luat cuminte, dar fara dram de incredere.Cu tot scepticismul lui, doar doua zile mai tarziu a recunoscut ca se simtea atat de bine, incat putea spera ca sanatatea lui se va putea reface.

La opt zile dupa aceea i-a aparut o eczema pe picioare, odata cu imbunatatirea considerabila a starii lui mental-emotionale(bine cunoscuta agravare homeopata, semn clar ca remediul functiona) si fizice.

Dupa o luna nu mai avea varsaturi, luase in greutate si putea merge pe jos sapte mile.

Dupa 16 sapatamani s-a putut intoarce acasa sa-si termine importanta opera, intr-o stare de sanatate aproape perfecta, dupa cum va scrie el insusi.

In ciuda spectaculoasei vindecari, el nu va scrie niciodata public si nu va atribui nici un beneficiu homeopatiei direct. Si asta deoarece, desi homeopatia era apreciata in randul regalitatii, a oamenilor bogati si puternici ai vremii, ea era foarte atacata de medicii ortodocsi si de oamenii de stiinta. Intrucat era pe punctul de a-si propune noile idei, si teoria lui starnea deja controverse, s-ar fi sinucis profesional literalmente daca ar fi aparat homeopatia public.