CUM SA ADUCI ROMANTISM IN VIATA TA - Delia Țurcan
871
post-template-default,single,single-post,postid-871,single-format-standard,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

CUM SA ADUCI ROMANTISM IN VIATA TA

6bb00b608bb63fee4d642428f395f91e

-folosirea uleiurilor esentiale pentru parfumarea hartiilor, lenjeriei, hainelor, lenjeriilor de pat, lumanarilor-

Cel mai important lucru pentru umanitate este DRAGOSTEA,IUBIREA in toate formele ei. Si indiferent daca ea este emotionaal sau spirituala, este si a fost mereu asociata cu aromele.

Oamenii de-a lungul istoriei au primit scrisori de dragoste parfumate și ascunse  în buzunarele hainei ,iar adierea  vântului aducea aroma  ușor în sus si aceasta le  reamintea constant de iubirea lor îndepărtata.

Parfumarea hartiilor,scrisorilor, cernelei

Știm că regina din dinastia Tudor, Elisabeta I, a folosit scrisori parfumate, nu în scopul de păstrare a amintirii dragostei , dar, probabil, pentru a reaminti destinatarului puterea ei formidabila!

Obtinerea  unor hartii parfumate este foarte simpla . Puneti  4-6 picături din uleiul esential  ales pe, pe o bucată de hârtie absorbantă sau material similar – hârtie,  bumbac, lenjerie, sau tifon. Această bucata va  fi doar de aproximativ cinci centimetri patrati, apoi se taie  în patru bucăți egale .  Apoi, puneți-vă cele patru bucăti de hartie intr-o cutie cu hartiile,colile,plicurile,  caietele, notesurile, si orice doriti sa puneti acolo. Păstrați cutia închisa timp de cel puțin douăzeci și patru de ore pentru a permite aromei de ulei esențial  sa penetreze hartiile. Aceasta metoda va da un delicat parfum pentru toată hârtia din caseta.

Exact cum un cuplu poate avea „cantecul lor„ , la fel pot avea parfumul sau parfumurile lor.

Amintesc  ca aroma poate fi aplicată si in  cernala de scris. Luați orice sticlă de cerneală, orice culoare și se adaugă 20 picaturi de ulei esential pentru fiecare fl 30 ml de cerneală. Cele mai multe sticle de cerneală sunt de 40 ml, asa ca foloseste 40 de picături pe sticla.

Ylang-ylang lasă o aromă exotică pe hârtie și în timp ce bergamota nu mascheaza mirosul de cerneală complet, când se usuca pe hârtie lasăun parfum minunat , proaspat.

Geranium este cel mai bun pentru semnarea contractelor importante,  pentru că e vorba de corectitudine și echilibru – în acest caz, de echilibrarea  afacerilor.

Experimentati până când găsiți combinatia potrivita intre  uleiul esențial și cerneală

Parfumarea lenjeriei personale si a hainelor

Oamenii si-au  parfumat hainele de cel puțin două mii de ani.

Expertul antic grec in parfumuri , Theophrastus, a dat retete  complicate pentru prepararea parfumurlor care urmau să fie folosite pentru a da un miros  plăcut hainelor, și acestea a implicat un proces diferit de cel utilizat pentru lenjeria de pat. (Grecii au fost extrem de mândri de flori si parfumuri și le-a folosit cu generozitate.)

Când vine vorba de a decide cu privire la aroma de lenjerie de pat, este într-adevăr o chestiune de alegere personală. Acum cinci sute de ani în Anglia, lavanda a fost  favorita și se pare că a trecut testul timpului.

Regalitatea Europei a avut preferințe mai exotice.

Regina din dinastia Tudor, Elisabeta I avea o prefrinta pentru uleiul de santal, in timp ce regele Henric al Franței prefera violetele.

Regele Soare, Ludovic al XIV-lea se complăcea într-o varietate de arome pentru lenjerie de pat. Ingredientele au  inclus nucșoară și cuișoare, și există rețete complexe, de exemplu, benzoin fiert în apă de trandafiri, combinate cu flori de portocal, iasomie, și un pic de mosc.

Pur și simplu adăugați 3-6 picături de ulei esențial  ales la secțiunea balsam de rufe la  mașina de spălat.

Alternativ, pune 3 picături de ulei esential pe o bucată de material natural si pune în uscător ul de rufe împreună cu lenjeria de pat

.De asemeni pueti pune o picatura de ulei esential pe o bucatica de hartie si o puteti pune intre foile de lenjerie in dulap.

ATENTIE!-Uleiurile esentiale naturale de grad terapeutic   pot  suporta  căldura din orice masina de spalat rufe. De fapt, ele se imbogatesc in ea. (Parfumuri le secolului al XX-lea nu pot fi utilizate, si nici uleiurile care nu sunt totalmente naturale, deoarece ele contin substante chimice care pot avea un efect imprevizibil la încălzire.)

Lumanari

Nu se poate vorbi de romantism fara ele! Scena romantica este incompletă fără lumânări.

Puteți adăuga pur și simplu între 30 și 60 de picaturi de ulei esential la o jumătate de kilogram de ceară, în funcție de -dacă doriți să creați o aromă blând sau una cu forța aromatica!

Se poate folosi o lumanare obisnuita, astepti pana cand se topeste ceara, se inmoaie putin, apoi pui foarte atent 3 picaturi de ulei esential ales. In cateva minute, o aroma placuta se raspandeste in camera.

Pentru un efect complet, atunci când faceti sau cumpărati lumânări, se poate chiar lua în considerare semnificația culorilor stabilite prin traditie de-a lungul timpului :

 Roz = dragoste, afectiune, dragoste, blândețe

Roșu = sexualitate, dinamism, stimulare, pasiune, vitalitate

Alb = puritate, inocenta, modestie

Albastru = seninătate, fidelitate, devotament, sinceritate

Verde = fertilitate, liniște, calm

Galben = putere, fericire

Portocaliu = căldură, veselie

Violet = nevinovăție, mister

Un aranjament floral plutitor poate fi una dintre cele mai frumoase si romantice moduri de a încorpora toată puterea și semnificația parfumurilor, culoarilor, lumânărilor,și florilor.

Gasiti un bol frumos, suficient de larg pentru a incapea multe flori , umpleti-l cu apa si adaugati 4 pic de ulei esential , apoi lumanarea, si , cand cera se inmoaie, adaugati o picatura de ulei esential pe ea.Apoi aranjati florile pe langa lumanre.O singura lumanare in centru poate fi foarte eficienta.

ULEIRUI SI AMESTECURI DE ULEIURI PE CARE LE PUTETI FOLOSI

Pentru femei

Angelica, bergamot, Clary sage,Chamomilla, Coriander, Cypress, Fennel, Geranium,  Grapfruit, Jasmine, Lavender, Lime, Marjoram, Melisaa, Neroli, Nutmeg, Patchouli, Rose, Rosemary, Ylang Ylang

Pentru barbati

Basil, Bay , Bergamot ,Black pepper , Cardamom, Cedarwood , Cinnamon , Clary sage , Frankincense , Geranium , Ginger , Jasmine , Lemon , Melissa , Orange   , Palmarosa , Myrrh, Patchouli , Pine, Sandalwood , Vetiver

Amestecuri senzuale

Endoflex, Exodus II, Forgiveness, Gathering, Gratitude, Harmony, Joy, Lady Sclareol, 3 wise men, sensation, Transformation, Mister( pentru barbati si femei peste 30 de ani).

-Pentru senzualitate-

Rosa damascena    5 picaturi

Cinnamon              3 picaturi

Ylang Ylang          3 picaturi

-Pentru pasiune-

Iasomie          3 picaturi

Clary sage      3 picaturi

Sandalwood  2 picaturi

-Relaxant si senzual-

Geranium         4 picaturi

Lemon              3 picaturi

Clary Sage        2 picaturi

Va urez zile si nopti aromate, multa iubire si mult romantism!Dar mai ales va doresc iubire sincera si autentica.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.