PRIMA FEMEIE MEDIC SI HOMEOPATIA
Prima femeie careia i s-a acordat vreodata un grad medical a fost in fapt Melanie D*Hervilly (1800-1878), cea de-a doua sotie a lui Samuel Hanemann, fondatorul si descoperitorul homeopatiei.
La 34 de ani Melanie s-a casatorit cu Samuel, care avea 79 de ani.
Sigur ca a fost o casatorie controversata si acoperita de judecati, insa ea a adus beneficii ambilor soti, pentru ca, daca Hahnemann era un real geniu, Melanie era o persoana cu foarte mare influenta in Paris, si l-a introdus imediat in cele mai inalte cercuri sociale, ceea ce , evident, a fost in favoarea lui Samuel.
Amandoi erau animati de pasiune si un real interes in homeopatie, care i-a unit mai mult decat orice altceva.
Ea l-a adus la Paris din Germania, unde a invatat de la el homeopatie, Samuel afirmand despre ea ca este cea mai familiarizata persoana cu homeopatia dintre toti cei ce l-au urmat vreodata.
Dr Hahnemann a scris catre Allentown Homeopatic Academy (prima scoala homeopata din America) pentru a le cere inscrierea ei in acea scoala, si in 1840 aceasta a primit diploma acestei institutii.
GABRIEL GARCIA MARQUEZ SI HOMEOPATIA
Gabriel Garcia Marquez(n 1922) este un jurnalist si scriitor columbian, laureat al pemiului Nobel pentru literatura in 1982.
Este considerat unul din cei mai importanti scriitori americani din secolul 20-21.
Scrierile sunt fragmente din viata lui. Tata lui a fost medic si farmacist homeopat, astfel ca subiectul medical si homeopatia fac parte din cateva din romanele lui si din povestiri.
Poate ca cel mai cunoscut din romanele lui este O suta de ani de singuratate
In Dragoste in Vremea Holerei protagonistul romanului este un medic homeopat care se lupta pentru iubirea unei femei casatorite cu un medic conventional.
De asemeni, protagonista celui mai recent roman al lui Living to tell the Tale devine in final farmacist homeopat.