Seria - O explicație cuantică despre ThetaHealing

delia-turcan-tabara-seria-o-explicatie-cuantica-thetahealing

PARTEA 1
SAU
CUM POATE ȘTIINȚA SĂ EXPLICE UNIVERSUL ȘI OMUL CONȘTIENT DE SINE

Inaugurez această serie spre o mai bună înțelegere a modului cum funcționează Universul, oamenii, Dumnezeu, creierul uman, emoțiile noastre, pentru a obține și structura o înțelegere cât mai clară și coerentă posibil a tuturor acestor lucruri.
Fie ca toate acestea să ne sporească tuturor înțelegerea lumii exterioare și a Universului interior. Pentru ca noi să înțelegem de ce toate lucrurile exterioare izvorăsc de fapt din interiorul nostru și care este locul în care putem face cu adevărat schimbări – cum anume, și mai ales “De ce?”.
Toate acestea se adresează minții noastre, dar este posibil ca structurile care cred cu adevărat în Dumnezeu și Îl iubesc din sufletul lor să nu aibă nevoie de aceste explicații. Dar chiar și pentru aceștia e interesant să constate că… există o explicație, domnule, întotdeauna există o explicație!
ThetaHealing este o tehnică.
Așa se spune sau așa spunem noi instructorii de Theta.
Dar este și o meditație. Hm, asta e mai greu de înghițit. Mulți oameni nu au meditat niciodată. Doar s-au rugat. Dacă s-au descurcat și cu asta.
Și mai comunici și cu Creatorul. Asta e chiar bună! Ce legătură are tehnica cu Creatorul?
Și cine e acest Creator?
Și mai faci și manifestare. Asta ce mai e?
Înveți să te descoperi pe tine. Adică cum – ce să descopăr, eu nu mă cunosc?
Am programe subconștiente – asta mai înțeleg, am și eu calculator acasă.
Adică cum, eu sunt un calculator??
Lucrăm cu mintea, conștientul, subconștientul, emoțiile, energiile, corpul. Aici e o nebuloasă. Nu înțeleg cum vine treaba cu gândurile, emoțiile, reacțiile corpului. Mai întâi e gândul? Sau sentimentul? Sentimentul creează gândul? Gândul creează sentimentul? Corpul creează ce? Și de ce reacționează la emoții și la gânduri?
Un fel de varză…
Așadar, dragilor, se pare că nu ne cunoaștem chiar atât de bine.
Ca să nu mai zic că dacă întreb pe fiecare cum îl vede pe Dumnezeu și mai ales Cine este El, voi avea parte de formulări învățate corect și sârguincios din Biserică sau alte tradiții mai mult sau mai puțin religioase.
Așadar – de ce meditație?
Cine este Dumnezeu?
Cine suntem noi?
Cum funcționează manifestarea?
De ce funcționează ea?
Cum ne creăm singuri realitatea?
Cum adică suntem co-creatori cu Dumnezeu?
Și mai ales – CUM POT EU FACE CA REALITATEA MEA SĂ SE SCHIMBE?

DE CE THETAHEALING AJUTĂ?
Așadar vă propun o serie de răspunsuri la aceste întrebări bazate de această dată pe știință – și anume pe viziunea fizicii cuantice.
Suntem, ca oameni și omenire, la un anumit grad de dezvoltare a inteligenței noastre. Capacitatea noastră de a înțelege și cuprinde idei și noțiuni a devenit tot mai mare, procesarea informațiilor fiind una din treburile noastre cotidiene. De asemeni gândirea abstractă s-a dezvoltat, psihologia ca și cale de cunoaștere de sine.
Totul ne permite să înțelegem într-un mod mai inteligent, mai clar și mai autentic ființa umană, interacțiunile cu un Univers inteligent și conștient de sine, unitatea tuturor lucrurilor. Viziunea din avatar e una din cele mai frumoase metafore care exprimă gradul de conștiență al unui popor care trăiește în miezul unității tuturor lucrurilor.
De aceea, pe lângă iubirea de Dumnezeu și credința totală în El, care au condus omenirea înainte de la Iisus încoace, eu zic că, la ora actuală avem nevoie și ni se dezvoltă, ca umanitate, o inteligență mai cuprinzătoare, o posibilitate de cunoaștere a tuturor lucrurilor care cu siguranță va integra omul într-un grad mai înalt de conștiință de sine și de Dumnezeu mult mai înaltă decât ce a fost până acum.

en_USEnglish