Povesti in homeopatie - celebritati si istorie - ThetaHealing
Bine ați venit în acest site, care este dedicat tuturor celor care CAUTĂ, tuturor celor care deja SUNT, celor care doresc să se schimbe și caută un mijloc cât mai eficient și mai rapid de a o face. Este un site de medicină, dar în același timp este un site care se ocupă de teme legate de evoluție personală, de cunoaștere de sine, de creștere a iubirii din sufletul nostru, de meditație, de vindecare și multe alte teme. Folosiți formularul de înscriere pentru a vă înscrie la Cursuri de ThetaHealing, Access Bars, Procese de corp, Access Energetic FaceLift, Cursuri Homeopatie, Retreat-uri energetice, webinarii gratuite
Cursuri ThetaHealing, Cursuri Access Bars, Procese de corp, Cursuri Homeopatie
1930
page-template-default,page,page-id-1930,bridge-core-2.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-default,elementor-kit-15615

homeopatie vindecare povesti consultatii cursuri adevarul despre homeopatie

Despre homeopatie putem spune ca este un domeniu al medicinii extrem de controversat si supus atacurilor constante ale medicinii alopate si farmaciilor alopate inca de la infiintarea ei.

La ora actuala este o supraspecializare medicala, DECI  nu e un fel de voodoo asa cum se sperie unii.

Zilele trecute o prietena medic imi povestea ca a venit la ea o doamna foarte speriata ca medicul ei de familie voia sa-i dea ceva homeopat!!!zSi atunci mi-am dat seama-de fapt mi-am amintit ca publicul larg si pacientii nu stiu foarte multe despre acest domeniu fascinant, si asa am inceput aceasta serie de povesti putin cunoscute despre oameni care au sprijinit homeopatia, au apelat la homeopatie si au beneficiat de ea pe care ii cunoastem cu totii, mai putin acest aspect din viata lor.

Dragii mei, nu va speriati, homeopatia nu a fost gasita in paduri, a fost descoperita de un medic german absolut genial, care stia 8 limbi straine si le vorbea fluent de mic, extrem de interesat – sincer interesat de soarta pacientilor lui. Numele lui este Samuel Hahnemann.

Personal sunt foarte interesata de aspectul energetic si programele care au facut ca homeopatia sa fie un fel de vesnica victima si permanent nedreptatita, in pofida extraordinarelor ei vindecari si rezultate.

Imi aminteste usor si nostalgic de povestea natiei romane, care are o inteligenta net (media, nu exceptiile, chiar daca sunt celebre) superioara multor alte natii, dar intotdeauna tratata de parca am fi buni numai de coada vacii (si nu ca medici veterinari).

Si-a dovedit net superioritatea in epidemii, unde absolut intotdeauna rata supravietuirii si revenirii a fost net superioara oricarei alte medicini- va voi spune si aceste povesti, cu date si cifre raportate oficial.

Dealtfel sunt o serie de povesti pe care vreau sa vi le spun despre personalitati care s-au ocupat sau au beneficiat de homeopatie, unele amuzante, altele interesante, altele tragice, altele tragico-amuzante.

Putini oameni stiu macar ce inseamna homeopatia, ca sa nu mai vorbim de ce stie ea sa faca…

As vrea sa va introduc usurel in ideea de homeopatie, sa vedeti ca exista motive intemeiate sa fie respectata si solicitata.

Ce pot sa va spun este ca medicii homeopati au o vasta cunoastere, care echivaleaza cu cea a unei facultati de medicina. Ca sa cunosti Materia Medica – tablourile remediilor, cu caracteristicile lor speciale , cu elementele distinctive, sa stii sa diferentiezi si sa alegi un singur remediu care se potriveste pacientului tau, aflat deseori in stare critica ( dupa ani de medicamente eventual) , sa stii ce sa dai, cum sa dai, in ce doza, etc – este o arta care are in spate mult studiu, Pot spune ca homeopatii invata continuu.

Si va informez ca homeopatia practicata dupa …internet…nu tine, chiar daca in unele situatii puteti recunoaste un remediu, nu puteti urmari un tratament, evalua efectele, face diagnostic diferential si multe altele.

Homeopatia se adreseaza tuturor oamenilor, si trateaza nu simptome, ci omul per anasamblu, ca o unitate.

Homeopatia, asa cum a fost ea descoperita, necesita gasirea UNUI SINGUR REMEDIU, si nu mai multe remedii odata. Aceasta este homeopatia clasica.

Exista si homeopatia pluralista, care este o alta abordare in practicarea homeopatiei, care se apropie usor de alopatie tratand simptomele.

Dealtfel tratarea simptomelor este specialitatea medicamentelor, care imbunatatesc simptome si creeaza altele in timp. Sunt cunoscute asa-numitele boli iatrogene cauzate de consumul de medicamente. Care-o fi ideea, nu stiu… Dar in mod cert nu e vorba de o vindecare ci de ameliorare temporara a unor simptome.

Ideea homeopatiei porneste din alt loc.

Dintr-un loc al onorarii intelepciunii corpului. Corpul creeaza simptome cu un scop, si cu un sens. Ele reprezinta incercarea organismului de a rezolva o problema aparuta. Ele vorbesc, comunica, spun ceva medicului atent. Si nu e nevoie de nenumarate si fara sir analize si investigatii.

Nu mai avem incredere in simturile noastre, in perceptiile noastre, am inlocuit anamneza bolnabului cu analize biochimice si investigatii fara sfarsit care uneori se justifica, sunt necesare, dar de foarte multe ori nu sunt concludente, si pacientului continua sa-i fie rau.

Si este foarte linistitor sa-ti fie rau si sa ti se spuna ca poti merge linistit acasa, n-ai nimic.

Am uitat sa avem incredere in intuitia, flerul medicilor. Cei mai buni medici sunt cei care, pe langa solide cunostinte medicale exista un fler care sa le spuna in ce directie sa ne orientam.

Homeopatia urmareste simptomele pe care le scoate organismul ca pe un indiciu al modului in care poate fi ajutat. Cu investigatii minime sau fara, el poate recomanda un REMEDIU HOMEOPAT=numele medicamentului homeopat, care are o modalitate speciala prin care se obtine.

In fapt, homeopatia este o stiinta extrem de simpla, clara, bazata pe observatii practice, care atunci cand tabloul pacientului este foarte clar genereaza miracole. SI nu exagerez. De fapt aceasta natura miraculoasa a homeopatiei este cea care a starnit impotrivirea si atacurile bisericii, care a acuzat-o (in secolul xx) de vrajitorie…

Acest genial domn Hahnemann a observat ca daca diluezi considerabil substantele SI LE DINAMIZEZI , adica le aplici o energie mecanica – o scuturare intr-un anumit ritm – Hahnemann zice RITMUL INIMII TALE, ceea ce mie mi-a sunat foarte frumos, si le diluezi succesiv, si le dinamizezi din nou, se creeaza o energie si ramane informatia si energia plantelor, mineralelor , animalelor in solutia respectiva, care se va impregna, pentru usurinta administrarii, pe granule de lactoza-un substrat inert care face remediul mai usor si placut de administrat.

Mult timp s-a reprosat homeopatiei faptul ca nu are un suport stiintific, insa acum exista posibilitatea de a explica actiunea lor prin teorii moderne, fie folosind ideea de nanoparticule, fie /impreuna cu teoria cuantica. Asadar a sosit si vremea explicatiei modului de actiune al remediilor homeopate.

Va voi povesti si despre acestea la momentul potrivit. Stati aproape.

Va dati seama cat de avangardista a fost aceasta idee a homeopatiei, ca abia astazi, dupa peste doua sute de ani am inceput sa intrezarim in ce mod actioneaza ea.

Dealtfel va anunt oficial pe aceasta cale ca sunt foarte multe medicamente al caror mecanism de actiune nu este foarte clar, dar asta desigur trecem cu vederea, de ce ne-ar interesa?

In fapt lupta si atacurile dintre homeopatie si alopatie in fapt nu ar trebui sa existe. Poate ar fi momentul in care sa actioneze in interesul bolnavului, si atat. 

Sa incepem cu povestile

HOMEOPATIA SI DARWIN

Charles Darwin(1809-1882) a fost un om de stiinta britanic care a scris despre cum evolutia si selectia naturala a speciilor joaca un rol central in biologie si dezvoltarea umana.

Ascris celebra carte Originea speciilor(1859)-lucru bine cunoscut.

Putini stiu insa ca el a avut beneficii serioase de pe urma tratamentului homeopat. Daca nu ar fi fost tratat homeopat cu zece ani inainte de publicarea cartii, cel mai probabil aceasta nu ar mai fi aparut.

Incepand cu 1837, in urma unei calatorii absolut aventuroase de 5 ani pe coasta Americii de sud, a inceput sa acuze frecvent dureri de stomac, episoade de varsaturi, furuncule frecvente, palpitatii, tremuraturi, si alte simptome. Acestea deveneau mai grave in perioade de stres. Tratamentele ortodoxe din acea vreme n-au avut nici un rezultat, in fapt starea lui s-a inrautatit,

In 1847 au inceput sa se adauge si lesinuri, si deasemeni a inceput sa vada puncte in fata ochilor. El scria ca nu era capabil sa faca nimic una pana la trei zile, atat era de rau.

Un coleg de vas i-a povestit despre Dr James Gully, un absolvent al facultatii din Edimburg, care alica tratamente precum hidroterapia, dieta, homeopatie.

Darwin si-a luat familia-sotia Emma si cei sapte copii si a purces la spa ul dr Gully.

El scrie, plangandu-se ca-Dr Grieve i-a dat medicamente homeopate de trei ori pe zi, pe care le-a luat cuminte, dar fara dram de incredere.Cu tot scepticismul lui, doar doua zile mai tarziu a recunoscut ca se simtea atat de bine, incat putea spera ca sanatatea lui se va putea reface.

La opt zile dupa aceea i-a aparut o eczema pe picioare, odata cu imbunatatirea considerabila a starii lui mental-emotionale(bine cunoscuta agravare din homeopatie, semn clar ca remediul functiona) si fizice.

Dupa o luna nu mai avea varsaturi, luase in greutate si putea merge pe jos sapte mile.

Dupa 16 sapatamani s-a putut intoarce acasa sa-si termine importanta opera, intr-o stare de sanatate aproape perfecta, dupa cum va scrie el insusi.

In ciuda spectaculoasei vindecari, el nu va scrie niciodata public si nu va atribui nici un beneficiu homeopatiei direct. Si asta deoarece, desi homeopatia era apreciata in randul regalitatii, a oamenilor bogati si puternici ai vremii, ea era foarte atacata de medicii ortodocsi si de oamenii de stiinta. Intrucat era pe punctul de a-si propune noile idei, si teoria lui starnea deja controverse, s-ar fi sinucis profesional literalmente daca ar fi aparat homeopatia public.