Homeopatie

neon-flowers-13308-13719-hd-wallpapers

SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR

“Unica si suprema datorie a unui medic este aceea de a reda sanatatea oamenilor bolnavi/de a-I vindeca”Organon-Samuel Hahnemann.

“Idealul cel mai inalt al terapiei este refacerea BLANDA,RAPIDA si PERMANENTA a sanatatii,indepartarea si anihilarea in intregime a bolii pe calea CEA MAI SIGURA,MAI SCURTA,SI MAI PUTIN DAUNATOARE,conform unor principii usor de inteles” Organon-Samuel Hahnemann

Pentru ca nu putem sa deschidem o discutie,fie ea si informative,fara sa apelam la parintele homeopatiei,cel care a gandit si primit bazele ei,care ne-a deschis noua tuturor ,pacienti si terapeuti,calea spre aceasta extraordinara stiinta a vindecarii.

Homeopatia este o stiinta si o arta a vindecarii,a carei noblete si frumusete fascineaza pe toti cei care o inteleg cu adevarat,terapeuti si pacienti deopotriva.

Nu sunt definitii scurte ale homeopatiei,ea necesita explicatii,dar atunci cand o intelegi,dar,mai presus de toate,cand simti actiunea si eficienta unui remediu asupra ta,nu te mai poti indoi de homeopatie,orice ti-ar spune oricine!

Homeopatia spune ca –o boala se vindeca dupa ce se administreaza o substanta capabila sa determine simptome asemanatoare atunci cand este administrate la omul sanatos,substanta fiind sub o forma diluata si dinamizata,deci complet netoxica pentru organismul uman.

Homeopatia are o serie pe principii si modalitati de lucru specifice,pe care le vom aborda pe rand.

Ea este strans legata de numele intemeietorului ei-Christian Friderich Samuel Hahnemann,si ,spre deosebire de alte domenii ale vindecarii,dupa 200 de ani,intelegerea lui asupra vindecarii  de acest tip inca mai constituie o sursa de cunoastere,si o necesitate de studiu pentru toti cei care isi doresc sa aprofundeze aceasta arta a vindecarii,numita homeopatie.De aceea,de multe ori voi oferi citate din cartea lui fundamentala-Organon al artei vindecarii.

Modalitatea de abordare din homeopatie este foarte diferita de cea a medicinii oficiale,alopate,de aceea s-a creat o competitie si o confruntare,uneori,intre cele doua domenii.Aceasta din cauza faptului ca cele doua domenii au abordari si principii diferite,si filozofii diferite,Hahnemann a condamnat foarte vehement medicina oficiala de atunci,insa,in timp,lucrurile in medicina s-au schimbat,in timp ce homeopatia,in principiile ei de baza a ramas aceeasi.

Eu cred ca putem recunoaste valoarea si necesitatea ambelor sisteme medicale,si le putem folosi pe fiecare atunci cand este cazul,si este important sa stim cand si cum sa apelam la una si cand la cealalta.

Homeopatia are limitele ei,si medicina convetionala isi are si ea limite.

Homeopatia are succesele ei,si medicina conventional isi are si ea succesele ei.

Homeopatia este o metoda de terapie holistica,ceea ce inseamna ca va lua in considerare organismul in ansamblul sau,ceea ce inseamna-totalitatea corp-minte-suflet,totalitatea afectiunilor,bolilor pe care le poate avea o persoana,fara sa le abordeze separat.

De aceea,e important sa cunoastem ce poate oferi homeopatia,si cand putem apela la ea,si despre ce este vorba.

Homeopatia este orientata pe tratament,pe ameliorarea terenului si scaderea susceptibilitatii la boala,si este O STIINTA bazata pe observatia amanuntita a simptomelor si semnelor bolii in organismul uman,si pe experiment.

Nu se poate standardiza,sau aplica pe scara larga,la fel la un numar mare de oameni,de exemplu-o tuse,care in alopatie necesita doar cateva medicamente,in homeopatie se poate trata cu unul din circa o suta de remedii,si numai cu acela.NU se poate inlocui un remediu cu altul,pentru ca nu va functiona,si atunci oamenii vor afirma ca homeopatia nu functioneaza,ceea ce nu e adevarat.

De aceea este importanta gasirea unui homeopat bun,cu care sunteti compatibil,pentru a va gasi cu usurinta cel mai bun remediu care sa va vindece,sa va ajute corpul sa-si reinstaleze starea de bine,si de sanatate.

ro_RORomanian