Copiii si homeopatia

Articole Theta Healing, Homeopatie

copiii si homeopatia remedii vindecare

Una din cele mai extraordinare zone medicale in care homeopatia a fost folosita si continua sa fie este cea a pediatriei. Copiii sunt cei care pot beneficia foarte mult de ea, si mamele in general au un simt intuitiv a ceea ce le face bine copiilor lor.

Prin folosirea homeopatiei se pot diminua considerabil cantitatile de medicamente pe care cu atata larghete le administram copiilor nostri.

Numai despre Nurofen, luat ca apa cateodata de copii si adulti se stie ca poate produce pe termen lung(nu foarte lung) infarct miocardic, iar pe termen scurt gastrite. Si asta e doar un exemplu elementar.

Si apoi suntem foarte mirati de problemele copiilor si adolescentilor, de problemele de adaptare si fragilitatea lor.

Sigur-nu e singura cauza-o alta este faptul ca scot la suprafata bolile constiintei de care suferim ca si omenire.

Si totusi copiii sunt foarte receptivi si raspund foarte bine la actiunea remediilor homeopate.

Am cumparat minciuna ca DOAR antibioticele ne pot rezolva o infectie. Si-ca sa citez-infectiile netratate(cu antibiotic, desigur) dau complicatii ingrozitoare.

Asta este un adevar cu minciuna atasata.

Adevarul e ca infectiile netratate produc complicatii serioase.

Minciuna e ca doar cu antibiotic poti trata infectiile.

Infectiile se pot trata si cu remedii homeopate singure, fara antibiotic, cu rezultate exceptionale si mult mai rapide decat orice antibiotic.

Singura conditie-obligatorie, e ca homeopatul sa gaseasca remedial potrivit, si ca organismal copilului sa prezinte semne clare ale unui remediu. Altfel – daca nu se gaseste remediul potrivit si se dovedeste ca este necesar, antibioticul poate fi o alegere foarte buna, cu analize si antibiograma, desigur.

O greseala care se face frecvent este sa vrei sa-I dai copilului ceva, orice, cand incepe sa-I curga nasul, fara semne clare care sa ne ingrijoreze. Sa indopi copilul cu Nurofen la cea mai mica rinita, sau stranut inseamna ca nu lasi copilul sa-si puna in functie propriile mecanisme de aparare ale corpului. Si ne miram cum cresc inadaptati la realitatea asta si la lume. Pentru ca nu sunt lasati sa se adapteze la realitatea vietii pe planeta Pamant.

Un remediu nu se da la primul semn de dereglare, pentru ca poti compromite orice posibilitate ulterioara a corpului de a-ti arata ce-I trebuie, adica ai nevoie de una-doua-trei zile de urmarire pana cand organismal lui va scoate simptomele de aur de care avem nevoie pentru a-l spijini si sustine.

Si nu pateste nici un copil nimic daca ii curge nasul sau stranuta trei zile. Nici macar daca are un pic de febra, care este apararea organismului, care dealtfel este posibil sa si rezolva situatia aparuta.

Doar cei care au folosit remedii care au functionat ( a nu se confunda un remediu homeopat cu Stodal, Homeogene sau Homeovox –ele nu sunt remedii homeopate, sunt un fel de bors de remedii care uneori functioneaza doar pentru ca doar unul din remediile de acolo se potriveste persoanei) stiu cat de repede iti poti reveni-de ordinul minutelor pana la ore, uneori doua-trei zile in cazurile extreme de dificile.

Insa ameliorarea o simti practic instantaneu.

Vorbim la copii de afectiuni acute cel mai adesea.

 • Adica otite – v-a spus cineva vreodata ca otitele pot trece fara antibiotic, chiar daca sunt suppurate si oribile?Doar cu remediu homeopat?
 • Amigdalite – virale sau bacteriene, cu amigdale uriase sau cu puncta de puroi pe amigdale, cu candida( sunt printre cele mai de temut complicatii-ciupercile) , insotite sau nu de reactii digestive(voma, grata, dureri de burtica) – pot beneficia enorm de remedii homeopate.
 • Bronsite, bronhopneumonii si pneumonii-da, am avut tupeul sad au remedii in pneumonii sis a cedeze fara nimic altceva. Si multi homeopati au avut.

Urmeaza sa va prezint materiale interesante cu cazuri rezolvate din homeopatie(ale homeopatilor care au publicat cazuri, cu dovezi – analize si investigatii inainte si dupa)-pe care le voi publica aici spre informare-doar ca sa stiti la ce poate folosi homeopatia, si ce efect poate avea.

 • Meningite-stiu pe cineva care a dat remediu unui copil dupa care venea salvarea si care a fost certata ca i-a chemat degeaba-asta nu e copil care are meningita! Copilul a fost luat la spital si trimis acasa rapid. In cateva zile un frate a acuzat aceleasi simptome, nu a mai ajuns la homeopat, ci direct la spital-surpriza!-avea meningita!
 • Bolile copilariei-toate pot beneficia de remedii-dealtfel primele succese ale fomdatorului homeopatiei Samuel Hahnemann au fost intr-o epidemie de scarlatina, unde cu remedial Belladonna a salvat viata a sute de copii.
 • Traumatisme, lovituri – am avut un copil de 4 luni care fusese operat, il durea ingrozitor-se vedea, parintii n-aveau liniste, nu aveau ce sa-I dea, pentru ca era prea mic, si va dati seama disperarea parintilor. Fiind o incizie, mergea remediul Staphysagria, le-am dat doua doze sa ia cred, si a doua zi s-au infiintat sa le mai dau, erau uimiti cum s-a linistit copilul practice instantaneu dupa remediu. Ideea e ca nu exista nici un motiv sa revina durerea, asta ei nu o stiau. Remediile nu sunt un analgezic de moment. Absolut tot era incheiat! Si durerea n-a mai revenit niciodata.
 • Bronsiolite, care aproape nu au tratament la copii-isi gasesc rezolvarea in homeopatie.
 • Astm – rezolvat fara cortizon? Si fara Singulaire. Ati mai vazut asa ceva? Eu da. Si alti homeopati.
 • Autism, ADHD, probleme mentale, emotionale, abandon, frici, anxietati  si altele asemanatoare
 • Cancer – din pacate sunt cazuri si la copii
 • Si multe multe altele, pe care o sa vi le povestesc la momentul potrivit

Asadar exista posibilitatea de a ajuta copiii si in alte moduri, si e bine sa mai stiti ceva foarte important -homeopatia NU ESTE FITOTERAPIE, are principii si modalitati de actiune complet diferite.

Materiile prime sunt provenit fie din zona vegetala, animala sau minerala, dar si din secretiile proprii ale organismului.

Aceste materii prime se dilueaza si se dinamizeaza succesiv. Nu e o simpla diluare, asta nu ar avea nici o valoare, si ar fi apa chioara cu adevarat.

Dilutia se face 1 parte produs la 99 parti diluant. Ca diluant se poate folosi alcoolul, de orice grad, apa tratat special, cat mai pura posibil sau lactoza.

Dupa ce diluezi urmeaza dinamizarea. Asta inseamna ca exista o anumita forta cu care imprimi solutia respectiva, facand sucusiuni-agitari ale solutiei intr-un anumit ritm, de60-100 de ori pentru fiecare treapta de dilutie. Treptele de dilutie se numesc CH – 7,9,30,200, depinde de cate ori ai diluat+dinamizat solutia respectiva.

Delia Turcan

ro_RORomanian