Despre spiritualitate si obiceiul-ingrat-de a primi bani pentru cursuri

Articole Access Bars Conciousness, Articole Theta Healing

alegi curs potrivit access bars theta healing vindecare eliberare stres pentru tine

Cursurile cu teme de spiritualitate/dezvoltare personala – este noua denumire pentru ele intrucat numele de spiritual se pare ca e unul care compromite – sunt nenumarate, la cele mai diverse preturi si fara preturi, cu bani sau fara bani.

Revin la intrebarea CUM ALEGI? Azi -criteriile care tin de curs

 1. CONTINUT

Aici alegerea pare pur intelectuala – citesti, te documentezi, te informezi. Asta e o etapa obligatorie.

In acelasi timp puneti intrebarile

Este continutul cursului relevant pentru mine?

Invat sa lucrez practic, raman cu abilitati anume in urma cursului?

La ce imi foloseste? Cat de departe ma poate duce?

Este momentul potrivit pentru mine? Sigur-povestea asta cu momentul potrivit se transforma adesea intr-o scuza!

La fel – daca aveti programul _nu sunt pregatit/a pentru acest curs_ va rog cu dragalasenie sa vi-l stergeti. Multumesc!

Pentru ca am auzit destul de des fraza-aaa, nu e pregatit pentru curs…What??? Ei bine, s-a dovedit ca EXACT acele persoane despre care s-a afirmat asta erau cele mai potrivite persoane de fapt, si au mers cu perseverenta inainte, si am o admiratie si o apreciere deosebita fata de ele!

Aceasta e doar o judecata.

Atunci cand ALEGI sa mergi la un curs este momentul tau: Exact acela, si nu altul. Ai dretul si posibilitatea, ca fiinta umana sa alegi.

 2)PRETUL

SUBIECT TABU SI SPINOS

Primul lucru care imi apare la suprafata cand scriu asta este acela ca-in constiinta colectiva a omenirii, in ADN ul nostru sunt nenumarate JUDECATI cu privire la bani si detinatorii lor.

Si aste se extrapoleaza la zona bani si spiritualitate, unde prejudecatile sunt si mai mari.

Va voi da cele mai uzuale exemple, si va voi explica din punctul de vedere al energiei cum apare subiectul.

ISTORIA BANILOR, MUNCII SI TIMPULUI – foarte pe scurt

Valoarea banilor si a muncii a avut o evolutie sinuoasa de-a lungul timpurilor

Mai intai a fost epoca vanatorii, cand oamenii erau liberi sa vaneze cand vor, considera si cred, munceau 2-3 ore pe zi apoi erau liberi sa faca ce doresc. Munca lor era vanatoarea, iar plata era mancarea. Nimic mai mult nu aparea aici.

Apoi-epoca agriculturii-un real progres in privinta hranei, o siguranta ceva mai mare decat pana atunci-munca se desfasura pe sezoane, restul timpului fiind liber. Munca se facea in acord cu ritmurile naturii si cu ritmurile corpului uman.

Un salt in multe privinte a fost epoca industriala, cand a intervenit mentalitatea religioasa si influenta religiei protestante in mod special. Aceasta a creat cultul muncii ca valoare, a pus oamenii in fata unui program de 10-12 ore pe zi de munca, si l-a asociat cu plata, deci cu banii.

De acolo provin toate programele noastre care fac conexiunea intre munca si bani – care-retineti-NU sunt adevar absolut, sunt doar programe in care am fost facuti sa credem.

Vanatorii si agricultorii nu trebuiau sa aiba merite speciale pentru a obtine animalele(strict cat aveau nevoie) si nici pentru ca plantele sa creasca.

Daca aveti cumva programele

Trebuie sa muncesc mult pentru a castiga/merita putinii bani pe care ii obtin

-Trebuie sa merit fiecare ban pe care il primesc(asta va impiedica sa primiti bani cadou, sau sa castigati, si eventual sa valorificati banii castigati la lotto de examplu)

– Banii pe care-i am trebuie sa fie proportionali cu munca pe care o depun

-Trebuie sa ofer mult mai multe munca decat mi se cere pentru a-mi merita banii

-Nu am voie sa ma odihnesc

-Daca ma odihnesc ma pedepseste Dumnezeu/ sau se supara pe mine

Toate acestea insotite de VINOVATIE, si chiar daca nu va amintiti constient vinovatia asta e fata de Dumnezeu, pentru ca originea acestor programe este religioasa.

De aceea o sa cer ca toate acestea, si tot ce au creat acestea in viata voastra sa fie extrase, anulate in Lumina Creatorului, si toata vinovatia si frica asociata lor vreti sa le distrugeti si decreati in totalitate? Multumesc !

O sa va rog sa spuneti DA si sa permiteti energiilor sa plece.

Sigur ca aceste programe sunt mult mai multe, le mai puteti gasi si sterge. Sunt exempele cele mai des intalnite.

Programele legate de spiritualitate si energie la nivelul constiintei colective a omenirii spun ca lucrurl spiritual, ca si cel cu energiile, si cel de vindecare –trebuie facute fara bani.

Si pe aceasta baza am intalnit foarte multe persoane extrem de indignate, care sustineau sus si tare ca esti un escroc care vrei sa faci bani daca ceri bani pe cursuri de spiritualitate/energie/dezvoltare personala.

Sa analizam putin toate acestea.

Energia solara e gratis, nu? Si informatia e gratis-e fara forma, consistenta si soliditate. Si totusi nu e gratis.

Dar panourile solare – dispozitivul de convertire al energiei solare in energie electrica este destul de costisitor. Intretinerea lor costa.

Energia spirituala este cea care intretine si mentine lumea din interior. Este invizibila, dar este Forta Creatoare din care izvoraste lumea.

Ea poate reechilibra lumea, poate evita razboaie si poate aduce fericire in lume.

Este nepretuita, iar cei care au ca principala activitate mentinerea, extinderea si raspandirea acestei energii lucreaza cu o forma de energie foarte inalta, si la fel de putin palpabila ca lucrul cu informatiile.

Cei care lucreaza cu informatiile (vezi IT) sunt dintre cei mai bine platiti oameni de pe planeta.

Insa lucrul cu Energiile este mai pretios decat cel cu informatiile, pentru simplul motiv ca datorita lucrului dedicat al multor oameni planeta poate supravietui si isi poate schimba parcursul. Este pretios pentru ca te curata si te inalta pe tine ca om, si te sprijina in schimbari reale si rapide. Nu este mult timp pentru schimbare. Constiinta umanitatii si a noastra se extind si cu cat suntem mai multi in povestea asta, cu atat posibilitatile noastre reale ca Fiinta Infinite vor putea schimba balanta acestei lumi.

Lumea are nevoie de schimbari profunde, reale si radicale. Noi avem nevoie de schimbari si curatatri personale intense. Iar oamenii care va pot sprijini sa faceti asta sunt nepretuiti. Valorizati-i, apreciati-i, recunoasteti-i.

Asadar – data fiind valoarea a ceea ce fac acestia, lucrul cu energiile este urmatorul nivel al valorii care merita sa le fie acordata. Este cea mai inalta forma de plata ca recunstinta pe care o merita.

Banii sunt o forma de energie si ei.Reprezinta o valoare intrinseca. Contin energia unei valori.

De exemplu-sunt valoarea muncii noastre dintr-o luna .

Ei pot fi mai multi sau mai putini decat valoarea muncii depuse de noi intr-o luna, pentru ca exprima valoarea subconstienta pe care o dam noi muncii noastre si valoarea pe care consideram noi ca o avem.Daca ne subevaluam vom ramane mereu mai prost platiti decat altii care fac chiar mai putin decat noi.  Acesta e un subiect complet separat cu multipli factori cauzali.

Cand noi achizitionam un curs oferim bani pentru el. O anumita suma. Oferim o valoare in schimbul altei valori. Este un simbol al faptului ca ne deschidem sa primim energia acelui curs , ca stim sa primim si beneficiem la maximum de energia care ne este oferita.

 1. Daca pretul unui curs este prea mic este un semn ca
 • Fie nu se valorizeaza suficient cel care a creat cursul sau il preda
 • Fie – atunci cand pretul este just pentru el – ca nu are prea multa energie de calitate de oferit ( el sau cursul), si nici noi nu vom primi suficient.
 • Fie – e un element de marketing si incearca sa atinga piata devalorizand, ceea ce inseamna ca fac cursul tot pentru bani (paradoxal), si ca au inalte programe de concurenta

Asadar e necesar sa fie un echilibru , un raport just intre pretul cerut de un profesor si energia oferita de curs.

Asadar –atunci cand intentionati sa mergeti la un curs puneti intrebarea

 1. Este acesta pretul pe care sunt dispus sa-l ofer pentru acest curs cu acest profesor ( si ii spuneti numele) ?
 2. Cei care pun preturi mari
 • Fie asta este valoarea reala a cursului, profesorii o stiu si se valorizeaza just, si atunci veti primi o inalta valoare si schimbari pe masura
 • Fie este mai mult decat valoarea pe care o ofera cursul, si atunci va veti simti pacaliti, iar persoana face cursul pentru bani in primul rand. Va rog nu judecati persoanele care fac cursurile pentru bani, doar fiti constienti si alegeti.
 • 3.Cursurile gratuite ( exceptandu-le pe cele care sunt create ca un taster pentru cursurile mari) inseamna sa primiti energie pentru nimic. Ceea ce va duce la ura-veti uri persoanele, cursul – nu veti aplica si nici nu veti aprecia.

Asigurati-va ca totul este corect din punctul de vedere al energiei.

Ajutati-va cu intrebari

 • Va crea acest curs/tehnica mai mult in viata mea?
 • Ce poate adauga acest curs/tehnica in viata mea?
 • Este aceasta energie ceea ce va crea valoare si magie in viata mea?
 • Daca merg la acest curs cum va fi viata mea in 5 ani? Si daca nu merg cum va fi?
 • Ma va face acest curs mai constient si deschis catre alegeri si alegeri de posibilitati infinite?
 • Ce contributie va fi acest curs pentru mine-sau-va fi acest curs o contributie pentru mine?
 • Este acest curs relevant pentru mine?

Fiecare face un curs cu un anumit motiv. Ganditi-va la ce vreti sa obtineti in urma cursului – bucurie, curatare, eliberare, rezolvare . crestere spirituala, ajutor pentru ceilalti, inceputul unei afaceri, bani sau orice altceva vreti. Si puneti intrebari apoi

 • Imi va duce acest curs bucuria ( sau altceva) pe care o caut / ce imi va aduce acest curs in termeni de bucurie (sau altceva) / cata bucurie ( sau altceva) imi poate aduce acest curs?

Sau

 • Daca te cumpar imi vei aduce bani?
 • Daca te cumpar imi vei aduce mai multa constiinta? Mai multe posibilitati? Ca altceva imi poti aduce?

Si in liniste asteptati raspunsul, senzatia, sub orice forma va vrea raspunsul sa vina.

Viata inseamna alegeri. Intuitia voastra alege. DOAR ALEGETI CONSTIENT

DELIA TURCAN

deliatheta14@yahoo.com

ro_RORomanian