Hobbitul sau Arta de a fi nobil

Articole Theta Healing


images (1)

Vreau sa va propun un film spre vizionare altfel. Ce inseamna contemplarea unui film, si a privi dincolo de el.

Batalia celor cinci ostiri este a treia parte a seriei din Hobbitul.

Oamenii sunt fascinati de acest film. Oare de ce? M-am dat un pas inapoi si am inceput sa contemplu putin ce fel de lume si ce fel de relatii interpersonale sunt acolo.

Pentru ca am intrat in poveste, si cand am iesit inapoi in lumea reala am inceput sa caut unde pot gasi in lume acele relatii interumane, acele calitati si virtuti, unde in istorie au fost ele prezente si cand anume. Si  cu onestitate va spun ca nu le-am gasit. Si cu tristete.

Si sa va descriu cum vad eu lumea din Hobbitul. Pentru ca, pana la urma totul este o chestiune de perceptie personala.

Este o lume fara sex si fara religie. Cu iubire care incepe la nivelul sufletului si desigur se ajunge la o relatie normala de cuplu, dar de o maretie si o demnitate speciala. Fara gelozie, fara reprosuri – si asa mai departe.

Nu exista religie pentru ca sursa puterii se afla in fiecare din personaje. Dar exista magie si exista forta  care izvoraste din interiorul fiecarui personaj de acolo ei stiu ca totul este inauntrul lor .

Este o lume fara concurenta. Va puteti imagina ? Exista prietenie si exista sustinere, suport. Exista potential personal si sentimentul de apartenenta si de a face impreuna. Exista lideri innascuti si personaje fascinante. Regi care s-au nascut asa si care sunt respectati pentru ca sunt prin natura si genetica lor regi, care sunt preocupati de soarta poporului lor  si sunt ascultati cu respect.

Nu exista viclenii. Lucrurile sunt facute direct, confruntarile, oricat de urate ar fi au loc fata in fata.

Sigur ca se pot aduce obiectii la existenta unei lumi plina de conflicte, e adevarat, dar cum oare noi oamenii am fi putut intelege curajul si neinfricarea fara aceste lupte ? Deocamdata mintea noastra asa le-a putut percepe.

Despre personajul meu preferat – Thranduil – regele elfilor de padure, si ce am invatat de la el : am invatat cum arata nobletea intruchipata intr-o persoana, cum zic multi “fabulozitatea“, delicatetea asociata cu o forta masculina impresionanta – iti arata cum poti sa-ti aduci in echilibru si armonie partea masculine si feminina din tine fara ca prin asta sa renunti la sexul tau ! Lupta cu forta si gratie, in pace si armonie este dealtfel caracteristica elfilor .

Ceea ce-l face fascinant este si faptul ca are niste defecte adorabile – este impulsiv, destul de selfish, dar nu neaparat pentru el, ci pentru poporul lui, si nu prea asculta de nimeni, nici macar de Gandalf – vrajitorul – mag. Are o iubire ascunsa bine in el, este departe de a fi rece – asa cum i se reproseaza, este o natura chiar sensibila. Are curaj si forta, ca mai toate personajele filmului.

Curajul si neinfricarea sunt alte doua virtuti ilustrate in acest film.

Si in privinta iubirii filmul are anumite caracteristici: exista o singura iubire pentru fiecare dintre ei –  ceea ce este desigur valabil si pentru trilogia Stapanul inelelor . Adica sunt atat de monogami incat – daca fiinta iubita dispare, ei nu se repliaza cautandu-si neaparat implinirea cu altcineva.

Alt personaj care merita atentia este Legolas, fiul lui Thranduil – de o alta natura decat tatal lui, a carui iubire pentru Tauriel este un exemplu de protectie, sustinere si iubire aproape neconditionata. Pe care din nou am admirat-o fara rezerve.

Asadar – cautand toate acestea in lumea reala, am inteles un lucru : ca pot zari franturi din aceste virtuti care incep foarte vag sa straluceasca printr-o serie de oameni. Dar inca nu suntem ajunsi la acel nivel desi potential exista. Dar avem nevoie sa iesim din cotidian si sa credem in extraordinar – acel extraordinar care este in fiecare din noi.  Am vazut materiale care sugereaza ca se folosesc arhetipuri din trecutul omenirii, dar eu am alta parere.

Oricat de barbare ar parea natiile din film, dupa mine – acest film se refera la viitorul omenirii – catre ce ne indreptam – ca exemple vii ale unor virtuti si calitati care vor urma sa apara in omenire, adica in fiecare dintre noi. Si atunci putem privi filmul, si, atunci cand cerem anumite virtuti deja avem o imagine despre cum poti deveni tu atunci cand manifesti acea virtute / calitate in viata ta. Poti vizualiza mult mai usor NOBLETEA – CURAJUL – NEINFRICAREA – IUBIREA PURA – MAGIA – ELEGANTA – PACEA –ECHILIBRUL – FRUMUSETEA – FORTA – ADEVARUL –PRIETENIA – COLABORAREA/COOPERAREA – si va mai las pe voi sa mai descoperiti.

Pana una – alta o sa cer definitia si perspective lui Dumnezeu sa o primim despre toate aceste calitati – sa stim cum arata ele din punctual de vedere al Sursei Divine –sa le primim in intreaga noastra fiinta, DA ?

Sunt multe de spus, dar va las voua placerea de a descoperi ceea ce va fascineaza pe voi si va place voua in acest film. Enjoy it !

Si in continuare va doresc vizionare placuta, si sa-mi povestiti si voi cum ati vazut filmul, bine?

images (3)

 

ro_RORomanian