Cum priveste homeopatia vindecarea

Homeopatie

Legile care guverneaza Vindecarea

Daca urmarim cu atentie evolutia unui pacient, si chiar propria noastra evolutie in cazul unei afectiuni, vom putea evalua cu usurinta daca ne indreptam catre o stare de sanatate sau ramanem si ne indreptam catre o boala care se aprofundeaza, se agraveaza in loc sa aiba loc vindecarea.

Sunt reguli general valabile pentru procesul de vindecare, INDIFERENT de terapia aplicata, inclusiv pentru medicina alopata-cu medicamente.

 • Daca are loc vindecarea, boala va trece de la organe mai importante catre organe mai putin importante
 • Daca are loc vindecarea, boala va trece din interior spre exterior
 • Daca are loc vindecarea boala se va deplasa de sus in jos
 • Daca are loc vindecarea apar simptome mai vechi ,de care persoana a suferit cu un timp in urma, in ordinea inversa a aparitiei lor

Ce inseamna “boala va trece”  si “ boala se va deplasa” ?

Asta inseamna ca, de regula o boala, mai ales daca este grava sau afecteaza organele interne, in profunzime, va scoate simptome la un alt organ. In decursul vindecarii ne putem confrunta cu asa ceva.Dar si in tratamentele incorecte poate apare acest fenomen.

Din punct de vedere medical e un alt lucru- o depresie care in cursul tratamentului scoate o eczema pe piele pentru medicina gandim in termeni de-trebuie trimis la dermatologie, a aparut o afectiune noua.

Homeopatul va gandi – e aceeasi boala pe care corpul o preia pentru a o vindeca.Este semn bun, si noua afectiune va dispare de la sine, IN VREME CE depresia se vindeca.

 • 1) Daca are loc vindecarea, boala va trece de la organe mai importante catre organe mai putin importante

Cand vorbim de organe in termenii homeopatiei, ne referim la organe fizice, dar si la structuri care fac parte din corpul mental si din cel emotional.

Pentru ca holistic inseamna ca tii cont de omul in totalitatea lui. Nu poti sa spui ca singura componenta a fiintei umane este corpul.Pentru ca doar corpul, fara emotii sau ganduri este doar o leguma umblatoare.

Gandurile, emotiile si corpul nostru, in combinatia unica care este sub aceasta forma DOAR LA NOI –aceasta combinatie va face diferenta intre noi si ceilalti, si ne permite sa fim absolut unici !

Si atunci, daca noi suntem unici, meritam sa fim tratati in unicitatea noastra, cu acel remediu care este al nostru – adica individualizat.

 1. Corpul fizic –ierarhia organelor, conf prof. George Vithoulkas – in ordinea descrescatoare a-g
 2. Creier = sistem nervos
 3. Inima = Sistem cardiovascular
 4. Sistem endocrin
 5. Ficat
 6. Rinichi – sistem genito-urinar
 7. Sistem osos
 8. Sistem muscular
 9. Corpul emotional – ierarhia organelor, conf prof. George Vithoulkas – in ordinea descrescatoare a-g
 10. Depresie suicidara
 11. Apatie
 12. Tristete
 13. Furie
 14. Fobii
 15. Anxietate
 16. Iritabilitate
 • Corpul mental- ierarhia organelor, conf prof. George Vithoulkas – in ordinea descrescatoare a-i
 1. Confuzie mentala completa
 2. Delir distructiv
 3. Idei paranoide
 4. Manii
 5. Letargie
 6. Deprimare
 7. Lipsa de concentrare
 8. Uitare
 9. Neatentie

Deasemeni exista si o ierarhizare intre ele- cel mai important fiind corpul mental, apoi cel emotional, urmat de cel fizic.

 • Daca trecem de la o insuficienta cardiaca la o eczema(cu ameliorarea considerabila a insuficientei cardiace) – avem in mod clar o reactie pozitiva, spre vindecare si putem continua
 • Daca se trece de la o eczema la chisturi ovariene evolutia nu e favorabila ( atentie la situatia in care persoana nu stia ca ar avea chisturi ovariene!)
 • Daca se trece de la apatie la furie, reactia este tot de vindecare
 • Daca se trece de la fobie la depresie, acolo din nou ceva e in neregula
 • Daca suntem uituci si devenim deprimati, inseamna ca ceva e gresit pe undeva
 • Daca avem idei paranoide si devenim neatenti, dar am scapar de ideile respective, ne bucuram si continuam tratamentul

ACEASTA ESTE SITUATIA LA MODUL GENERAL, insa ea necesita evaluarea unei persoane competentem pentru ca transformarile dupa administrarea unui remediu homeopat sunt atat de firesti spre sanatate, incat cu usurinta ne poate scapa faptul ca … ne simtim bine sau mult mai bine! E un fenomen care are loc frecvent – pacientul se intoarce si spune ca nu s-a intamplat nimic. Dar cand intrebi0 a inceput sa doarma, are mai multa energie, etc.

Fiind fiinte complexe, dereglarile structurilor noastre sunt adesea situate in mai multe zonem si atunci evaluarea nu e intotdeauna atat de liniara, dar in linii mari ea asa functioneaza.

 • 2)Daca are loc vindecarea, boala va trece din interior spre exterior

Aici e ceva mai simplu- nu necesita explicatii suplimentare. De exemplu va diminua pana la disparitie o afectare cardiac, in timp ce pe piele poate sa apara o eczema.

 • 3)Daca are loc vindecarea boala se va deplasa de sus in jos

Cel mai simplu exemplu este al unei eczeme care se deplaseaza de pe umeri pe genunchi sau al unei dureri a membrului superior care coboara la genunchi.

 • 4)Daca are loc vindecarea apar simptome mai vechi ,de care persoana a suferit cu un timp in urma, in ordinea inversa a aparitiei lor

Acesta este un principiu deosebit de important, intrucat vindecarea are tendinta sa ia toate vechile afectiuni care, in mod evident-nu au fost tratate bine sau nu s-au vindecat completm le scoate la suprafata sub o forma mult atenuata pentru a disparea apoi pentru totdeauna.

Tratamentele alopate au tendinta de a supresa(in termeni de homeopatie)- adica de a baga in interior problemele, adormindu-le pentru o vreme, pentru ca mai tarziu sa apara cu o forta reinnoita la suprafata, ca un alt tip de boala, dar in fapt sunt toate supresiile anterioare care rabufnesc.

Prognosticul este deosebit de bun cand se intampla aceasta, si e nevoie sa asteptam cu rabdare ca toate acestea sa treaca , lasand in final pacientul mult mai sanatos. Interventia in aceste momente nu a nici necesara si nici indicata, intrucat avem deja un remediu care este in actiune – si actioneaza corect.

ro_RORomanian