Pentru ingrijorarile legate de vaccinuri-ce poti face?

Homeopatie

Sunt controverse si ingrijorari legate de vaccinuri si administrarea lor. Exista ingrijorari ale parintilor care ar vrea si nu ar vrea sa vaccineze, ar vaccina dar le e teama, ar vaccina, dar copiii au avut reactii neplacute sau chiar puternice dupa vaccinuri.

Ce poti face?

Exista o solutie interesanta legata de administrarea vitaminei C pe care as vrea sa v-o prezint.

Exista o puternica tendinta la invinovatire la mamele care au decis sa nu-si vaccineze copiii dar mai ales o teama la cele care nu stiu ce sa faca in aceasta privinta. Pentru ca este important sa facem ce este mai bine pentru copii, m-am decis sa va prezint o metoda care poate veni in ajutorul mamelor care se decid sa vaccineze copiii, dar sunt cu inima indoita(pe buna dreptate in opinia mea).

Efectele secundare ale vaccinurilor se considera in general a fi cauzate de – fie o reactie alergica, fie un rezultat negativ al interactiunii cu un sistem imun compromis.

Toate toxinele, efectele toxice, reactiile alergice substantiale si sistemul imun compromis au ca numitor comun o serie de procese de oxidare ale unor biomolecule vitale.

Astfel s-a mers pe ideea ca vitamina C ca antioxidant s-a dovedit a fi antidotul final nespecific al oricarei toxine sau stress oxidativ excesiv.

Daca in privinta toxicitatii antigenelor din vaccinuri exista o mare disputa, in privinta tiomersalului, un conservant continand mercur este cunoacut ca este inalt toxic in anumite cantitati.

Ce putem face?

Unul din cele mai interesante, usor de aplicat si adesea ignorate metode de eliminare a acestor toxicitati este folosirea unor doze de vitamina C inainte si dupa.

De asemeni este homeopatia, insa ea se foloseste doar dupa ce apar simptomele, chiar daca uneori se administreaza preventiv, nu este cea mai corecta abordare.

De ce vitamina C?

Ea are doua efecte importante care o recomanda

  • ARE UN EFECT ANTITOXIC REMARCABIL

Exista experimente care au demonstrat eficienta inalta in neutralizarea naturii toxice a mercurului in toate formele sale chimice.

In 1964 Mokranjac si Petrovic au aratat, intr-un studiu pe animale, administrand vitamina C anterior administrarii unor doze fatale de clorura de mercur , aceasta a putut preveni afectarea renala pe care mecurul o determina in mod obisnuit.

Deasemeni vitamina C blocheaza efectu fatal al cianurii de mercur, si chiar si formele de mercur organic cu cea mai mare toxicitate au fost detoxifiate eficient de vitamina C.

  • IMBUNATATESTE EFICACITATEA VACCINURILOR

Creste eficacitatea vaccinurilor-studii din 1977, 1980, 1982, 1985, 2000, 2005, 2007 au aratat ca stimuleaza raspunsul anticorpilor sistemului imun. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala stabilita, semnificativa, vitamina C este cea mai sigura dintre nutrientii care pot fi administrati in cantitati mari. Niciodata n au putut fi stabilite nivelele maxime dincolo de care este toxica.

  • REDUCE MORTALITATEA LA SUGARII SI COPIII VACCINATI

Kalokerinos in 1974 a urmarit populatiile aborigene, a caror copii si sugari prezentau o rata neobisnuit de inalta de morti dupa vaccinare. Administrarea de vitamina C inainte si dupa vaccinare i-a protejat pe micuti aproape complet.

Cum se administreaza pentru protectie?

Pentru protectie ar trebui adminstrat doua-trei zile inainte si doua trei zile dupa administrarea de vaccinuri.

Vitamina C ca ascorbat pudra va lucra foarte bine. Copiii sub 4,5 kg pot lua 500 mg pe zi in suc de fructe, in timp ce intre 4,5 kg si 9 kg pot lua oriunde intre 500 mg si 1000 mg in toal pe zi, divizat in doze.

Copiii mai mari pot lua 1000 mg/zi pe an de viata, divizat in mai multe doze.

Daca trebuie evitat sodiul, se poate folosi ascorbatul de calciu, care este non-acidifiant.

Dand in mai multe doze divizate pe parcursul zilei, imbunatateste absorbtia si toleranta. Pe masura ce copilul creste, el poate  cu mai mare usurintasa absoarba vitamina C, mai ales daca este data la mese.

Pentru copiii cu sensibilitate intestinala se pot folosi vitamina C incapsulata in lipozomi, sau se descreste pana la o cantitate tolerata cu usurinta.

La persoanele in varsta, daca este absolut, si total necesar, si nu se poate altfel decat cu vaccin pentru prevenirea infectiilor(ceea ce este foarte rar), ar trebui sa ia vitamina C cateva saptamani inainte si cateva saptamani dupa.

ro_RORomanian