Regula majoritatii si transformarea noastra in numere cu alegere limitata

Articole Access Bars Conciousness, Articole Theta Healing

valoare  constiinta  being you  access consciousness regula majoritatii

-din seria Thinking out of the box-

Undeva, candva, in lunga istorie a timpurilor, cineva a decis ca alegerile corecte sunt alegerile majoritatii. Ca cei mai multi au dreptate. Doar pentru ca sunt mai multi.

Asta se numeste Regula Majoritatii. Majoritatea decide

Asadar avem programele

-cei mai multi au dreptate intotdeauna

-daca esti in minoritate nu ai dreptate, esti o frauda

-daca ai alta parere decat toti trebuie sa renunti la adevarul tau si sa il adopti pe al celorlalti

Sunt adevaruri absolute? Nu! Sunt programe suficient de subtile si de bine implementate ca sa ne faca sa credem ca sunt un adevar absolut.

Problema este cu regula majoritatii este ca ca cei multi pot sa detina minciuni, si Adevarul sa fie la un singur om. Daca acel om este vizionar, constient si STIE, poate fi singurul care are dreptate. Daca toti ceilalti au alta parere, izvorata dintr-o inconstienta colectiva – ce valoare are majoritatea?

Si atunci CE are valoare reala? Constiinta si A FI TU INSUTI.

Si asta nu are legatura cu numarul, ci cu calitatea, valoarea. Suferim de o lipsa acuta a simtului valorii perene. Pana si obiectele sunt facute astfel incat sa dureze putin si sa ai nevoie mereu de altceva.

Nici macar nu mai stim care e valoarea si cum sa o recunoastem in noi si in ceilalti. 

Pur si simplu pentru ca muschiul valorii s-a atrofiat prin nefolosire. Exista un fel de organ subtil de recunoastere a valorii, o perceptie a ei directa. In locul organului practic inexistent incercam sa introduce, valori intelectual-mentale si liste de conditii. Trist.

Cand suntem pusi pe aceeasi frecventa cu toti, si toti suntem egali, si toti putem decide, oare nu adesea decidem in necunostinta de cauza? Cunoastem noi toate elementele implicate?

Decidem noi constient?

O singura decizie constienta valoreaza cat milioane de decizii inconstiente si mult mai mult decat atat.

In loc de asta noi suntem redusi la numere. 42%, 32%, 98%, 3%.

Zilele trecute vorbeam despre vaccinuri si ce se intampla in urma lor. Cati copii cu probleme sunt, despre care nimeni nu recunoaste ca sunt de la vaccinuri. Si cineva imi spunea-da, dar sunt doar 15%.

Cum???

Daca sunt doar 0,1 %, si acela e copilul MEU, el devine 100%. El este centrul vietii mele si valoarea mea cea mai mare.

Noi nu suntem numere, dragilor.

Avem senzatia ca suntem liberi pentru ca votam.

Ce este votul, de orice fel, decat o reducere la un numar a unei existente infinite?

Votul reprezinta o optiune limitata. Pentru ca ne prezinta sa spunem – alegeti din cinci partide si doi oameni…asta e optiune? Alegere?

Asta e alegere facuta dinainte de altii. E un mod de a spune-voi nu trebuie sa ganditi, gandim noi pentru voi, oricare-ar fi acel *noi*.

Daca eu am o opinie nuantata, si sunt atatea milioane de oameni vrednici in aceasta tara, de ce nu pot alege din toate posibilitatile?

Am ajuns sa alegem * din doua rele pe cea mai buna*. Asta e alegere? Nu-e impunere si transformare a noastra din individualitati in numere.

Mergi la vot, votul tau e important…inca un numar de fapt.

Astea sunt doar algoritmari si mecanisme automate de control.

Cati dintre noi, daca am fi intrebati, si ni s-ar cere contributia cu idei si energii la schimbarea lucrurilor n-am face-o cu bucurie? Si cate idei geniale si practice n-am putea aduce?

America, dupa razboi, s-a confruntat cu o foamete si o criza sociala crunta. Ce au facut guvernantii? Au cerut pareri, propuneri si idei de la cetateni. Orice cetateni. Si au inceput sa vine din toate colturile tarii, Unii cu idei valabile, altii cu mai putin. Dar au avut de unde alege.

Astfel statul a cerut contributia cetatenilor si s-a aratat dispus sa o primeasca, si cetatenii au venit cu dorinta de a fi o contributie pentru oameni. Pentru ca nu au fost disponibilizate premii de milioane de dolari. Doar s-a cerut o contributie. De la fiecare.

Dar ar fi bine sa ne amintim ca suntem fiinte infinite, constiinte care sunt mult mai mult si mai valoroase decat un numar.

Si sa realizam ca exista oameni, chiar daca nu sunt majoritatea, care pot contribui cu creativitatea lor, cu calitatile si energia lor la dezvoltarea cate unei zone a acestei tari.

Poti fi chiar tu!

La ce te pricepi cel mai bine? Ce ai face diferit?

Fa de acolo de unde esti. Nu astepta sa fii intrebat. Nu astepta votul o data la patru ani ca sa existi.

Noi existam si intre cei patru ani fatidici (care odinioara esa cincinal) .

Ce contributie mai inalta poti fi?

Pentru cine?

Unde-i poti gasi?

Ce poti crea ce altii nu pot?

De asta admir eu Bucovina. Cand au fost inundatiile mari de pe Suceava, Moldova, Siret, dupa ce au trecut, autoritatile s-au implicat, au venit cu paturi, conserve, etc.

Reactia in Bucovina? * ce vorbesti bai, dar tu crezi ca eu stau sa astept sa vine statul sa-mi faca mie ceva?*

In cateva zile pana la cateva luni, pana si cele mai deteriorate case erau inapoi la fel de mandre ca odinioara.

Contributia statului? Nici una. Pentru ca oamenii stiau ca ei pot. Au facut si nu s-au pus pe asteptarea statului, ca sa intre in iarna in suferinta.

Amineste-ti ca 10000 de oameni cu adevarat in constiinta pot schimba fata planetei. Tu ce alegi? Sa fii victima, efect sau catalizator al constiintei in lume?

Dincolo de regula majoritatii este regula unicitatii si a valorii, a importantei noastre ca fiinte umane si a demnitatii.

Tu ce stii si poti, ce nimeni altcineva nu poate si nu stie?

Scrie asta intr-un carnetel. Fa o lista.

REDEVINO VALOAREA CARE ESTI!

DELIA TURCAN

ro_RORomanian