Sa intelegem homeopatia - ThetaHealing
Bine ați venit în acest site, care este dedicat tuturor celor care CAUTĂ, tuturor celor care deja SUNT, celor care doresc să se schimbe și caută un mijloc cât mai eficient și mai rapid de a o face. Este un site de medicină, dar în același timp este un site care se ocupă de teme legate de evoluție personală, de cunoaștere de sine, de creștere a iubirii din sufletul nostru, de meditație, de vindecare și multe alte teme. Folosiți formularul de înscriere pentru a vă înscrie la Cursuri de ThetaHealing, Access Bars, Procese de corp, Access Energetic FaceLift, Cursuri Homeopatie, Retreat-uri energetice, webinarii gratuite
Cursuri ThetaHealing, Cursuri Access Bars, Procese de corp, Cursuri Homeopatie
462
page-template-default,page,page-id-462,bridge-core-2.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-default,elementor-kit-15615

 homeopatie iasi naturist complementar terapii tratamente iasi suceava delia theta biorezonanta

Scriu aceste randuri pentru ca am intalnit numeroase persoane care afirmau -“nu stiam ca homeopatia poate ajuta la aceasta”. Homeopatia poate ajuta in multe situatii, atat de multe incat atunci cand mi-am suflecat manecile sa scriu aceasta lista m-am confruntat cu o dilema: e o lista asa de lunga incat momentan m-am decis sa scriu in ce situatii NU poate ajuta homeopatia– e mult mai scurt:

– leziuni mecanice

– accidente de masina si nu numai-care necesita interventii chirurgicale de urgenta

– conditii care pun viata in pericol.si care necesita ajutor medical de specialitate urgent

– unele stari terminale de boala(unde e posibil sa ai, totusi, un efect paleativ, adica sa mai indulcesti suferinta, ceea ce este,  desigur, deosebit de important) .

Insa lista cu ce poate face homeopatia este foarte importanta, si, desigur, va urma, pentru ca ea este absolut miraculoasa in anumite privinte, si e pacat sa nu apelam la ea in situatiile in care chiar poate fi de folos.

Homeopatia nu ofera diagnostice medicale, ea va trata persoana, omul in intregul sau, ceea ce astazi este denumit prin termenul holistic – adica se adreseaza intregului minte-suflet-corp,si de asemenea ia in considerare totalitatea afectiunilor pe care le prezentati, adica totalitatea organelor corpului care va sunt afectate. Homeopatia lucreaza cu ideea de tratament al afectiunilor cronice si acute. Insa notiunile sunt usor diferite de cele ale medicinii clasice.

Din punctul de vedere al homeopatiei, in aparitia unei boli, chiar si o banala infectie,  raspunsul organismului la atacul unei bacterii, sau al unui viru , de exemplu, va depinde in intregime de capacitatea organismului de a face fata invaziei, adica de starea sistemului sau imun, spre deosebire de medicina clasica, unde vinovatul este agresorul, si acela este cel care trebuie ucis, omorat, distrus(si, impreuna cu el, si o parte din celulele organismului nostru,desigur).

De aceea starea organismului per ansamblu va determina capacitatea noastra de a rezista si a face fata bolilor si provocarilor mediului in care traim.

Homeopatia urmareste reechilibrarea organismului in totalitatea sa, folosind in acest scop simptomele pacientului – ele sunt un indicator real al starii organismului, si a ceea ce organismul vrea sa exprime. De aceea homeopatii respecta simptomele – adica ceea ce se vede in exterior, pentru ca acestea sunt o reflecatare clara a starii de sanatate a bolnavului, si se poate face o diagnosticare clara a nivelului de sanatate a persoanei fara sa fie necesare consultatii si investigatii laborioase, costisitoare, si uneori traumatizante pentru bolnav. Sigur – a nu se intelege ca analizele nu se fac sau nu folosesc, ceea ce vrem sa afirmam este faptul ca exista si o astfel de evaluare.

In homeopatie este extrem de importanta evaluarea totalitatii simptomelor – adica va prelua detaliat povestea suferintelor bolnavului – ce il deranjeaza, cand il deranjeaza, cum e durerea –ascutita, surda, arzatoare, taietoare, ca o aschie, etc – cand a aparut , cum a aparut , cum a evoluat, la ce intervale de timp apar simptomele, unde apare durerea – e in punct fix, e migratorie, urca de jos in sus, coboara de sus in jos, e in diagonala, alterneaza, etc – modul de viata, alimentatia, starea psihica, traume si nivelul de stres la care este supusa persoana – la care adaugam informatiile oferite de familie si observatia homeopatului, operatiune destul de laborioasa, dupa cum observati!

Diagnosticul in homeopatie este pus intr-un alt mod, si se refera la cu totul altceva.

Daca medicina alopata pune diagnostic de boala,homeopatia pune diagnostic de remediu. Adica se compara lista simptomelor obtinute cu cea a simptomelor remediilor  cunoscute, adica ceea ce se numeste Materia Medica.

Materia Medica  cuprinde descrierea simptomelor pe care le produce o anumita substanta asupra organismului uman sanatos atunci cand este administrat repetat, dand asa-numitul  tablou de remediu.

Cand cele doua tablouri simptomatice se suprapun aproape perfect,atunci avem sansa sa spunem ca am gasit remediul „similimum”, daca suprapunerea este partiala, atunci avem remediul similar, care nu ne prea avantajeaza, pentru ca va actiona partial. Idealul in homeopatie este sa gasesti similimum, si atunci rezultatele sunt spectaculoase.

Ce este remediul homeopat? Desi voi reveni cu detalii despre acesta, totusi el necesita cateva cuvinte lamuritoare.

Remediile nu sunt plante, produse din plante, sau preparate fitoterapeutice, asa cum se insinueaza uneori. La origine, o parte din ele se prepara pornind de la plante, dar este o interpretare si preluare gresita si totala necunoastere a homeopatiei sa confunzi remediile cu fitoterapia, si sa le prezinti ca atare.

Remediile homeopate se obtin din cele mai variate surse(vezi articolul despre remedii) ,care se dilueaza atat de mult incat peste CH 12 nu mai avem atomii substantei originale in solutia respectiva. Dilutia CH 1 inseamna 1 ml din tinctura-mama diluat cu 100 ml alcool de diferite grade.

Ulterior diluarii mai are loc un proces special,care confera valoare remediilor homeopate-potentarea, adica se fac 100 de sucusiuni (se agita si se loveste pe un corp semidur-de exemplu coperta de piele a unei carti) pentru fiecare grad de dilutie (1/100).

Se pare ca prin acest procedeu este extrasa „puterea medicinala”din fiecare produs in parte – conform spuselor lui Hahnemann.

Cum trateaza homeopatia si ce trateaza?Am spus – omul in ansamblul sau. Putem spune ca fiecare fiinta umana functioneaza simultan pe mai multe paliere – si anume:

  • Nivelul mental-spiritual  – adica gandire, critica, creatie, calcul, comunicare, capacitate de vizualizare, intelegere, constiinta
  • Nivelul psihic – emotiona , adica emotii si sentimente – fie pozitive, fie negative de genul dragoste/ura
  • Nivelul fizic – este cel de care este preocupata predominant medicina alopata, si se refera la toate sistemele si organele care alcatuiesc corpul fizic: nervos/circulator / endocrin / digestiv / respirator / excretor / reproducator / osos / muscular

Pe fiecare dintre aceste nivele, precum si intre ele, exista o anumita ierarhie a importantei lor, care serveste la evaluarea si identificarea centrului de greutate al bolii pacientului.

Homeopatia este o adevarata arta, care se bazeaza pe interactiunea homeopat- pacient, poate mai mult decat alte domenii ale terapiilor complementare. Pentru ca exista o stiinta a observatiei pacientului , si chiar daca persoana va considera ca problema lui fundamentala sunt durerile articulare, e foarte posibil ca homeopatul sa observe ca principala problema care nu lasa omul sa aiba o stare de bine este un sentiment de nemultumire continua si de critica de sine si a celorlalti, care, dealtfel, poate amplifica si agrava durerea. De aceea in primul rand starea psihica se va ameliora, si abia apoi durerile articulare, ceea ce il va face pe pacient, desigur, sa se simta si confortabil cu el insusi si cu viata lui, nu numai sa traiasca o viata fara dureri, dar nefericita.

Homeopatia este o modalitate de terapie care poate vindeca, si face reversibile afectiuni care, in medicina alopata sunt considerate ireversibile. Nu este o lauda, nu este o exagerare, este o realitate, si atat pacientii care au beneficiat de tratament homeopat, cat si homeopatii stiu ca ceea ce spun este adevarat.

Trebuie sa precizez ca in homeopatie exista mai multe curente, si mai multe scoli, care, in foarte mare, sunt impartite in doua curente mari:

  • Homeopatia clasica, care considera ca remediile se administreaza succesiv, ele fiind dispuse in straturi, cum sunt foitele de ceapa, si necesita inlaturarea lor pe rand, cu cate un singur remediu odata, apoi urmatorul remediu, urmarind atent semnele si simptomele, ceea ce va ridica nivelul de sanatate al pacientului, va imbunatati starea lui de bine, si functionarea sistemului imun, necesita urmarirea atenta a afectiunilor cronice si evaluarea atenta a cazurilor acute in contextul celor cronice. Foloseste toata gama de dilutii,de la 3 CH la 200 CH,1 M,10 M50 M,CM(M=1000).
  • Homeopatia pluralista – in general scoala franceza s-a dezvoltat in aceasta directie, fiind acum si ei un factor influent in dezvoltarea si formarea homeopatilor, care considera ca necesita administrarea cate unui remediu pentru fiecare simptom in parte, folosind dilutii mici-5,7,9,12,15,30 CH

As avea atatea de spus despre homeopatie, pentru ca o iubesc, e un domeniu care te pasioneaza atunci cand incepi sa-l practici, ajungi sa il iubesti, si ceea ce imi doresc eu este ca el sa devina tot mai accesibil intelegerii  publicului larg. Pentru orice fel de intrebari va stau la dispozitie. Sunt constienta ca aceasta e o scurta prezentare a unor notiuni de baza, si vor mai urma si altele, mai putin pline de notiuni, cat de idei de terapii si exemple.

Pentru intrebari, detalii, lamuriri- ma puteti apela la tel 0740806287 sau pe mail-turcandeliatheta@yahoo.com,sau pe paginile de facebook Complementaris-https://www.facebook.com/pages/Complementaris/1420140781535683

https://www.facebook.com/pages/Theta-Healing-cu-Delia-Caterina-Stefana/265251296978073

https://www.facebook.com/pages/Delia-Turcan-Theta-Healing/668143309910550

 

 

images (34)